Πέμπτη 3 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Ψυχιατρικές κλινικές χωρίς προσωπικό

Ανάστατοι είναι οι γιατροί του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ), καθώς ειδικοί γιατροί (ψυχίατροι) καλούνται να μετακινηθούν «εθελοντικά» προκειμένου να καλύψουν εφημερίες και πρωινά για τουλάχιστον ένα μήνα στην Ψυχιατρική Κλινική του «Μαμάτσειου» νοσοκομείου Κοζάνης.

Ηδη εδώ και δύο χρόνια, γιατροί του ΨΝΘ μετακινούνται προκειμένου να «βγαίνει» το πρόγραμμα εφημεριών της Ψυχιατρικής Κλινικής στην Κοζάνη. Η απαίτηση της 3ης ΥΠΕ για επιπλέον μετακινήσεις προσωπικού, ώστε να μπορεί να υποστηριχθεί και η πρωινή λειτουργία, ήρθε να δώσει ένα ακόμα χτύπημα στους γιατρούς του ΨΝΘ, που αποδεκατισμένοι λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες του νοσοκομείου και των δομών που υποστηρίζει.

Οπως έγινε γνωστό, η Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου της Κοζάνης λειτουργεί με τον διευθυντή, έναν επικουρικό και έναν επιμελητή Β' που βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Τα εφημεριακά κενά καλύπτονται κυρίως με μετακινήσεις ιατρών από Νοσοκομεία και ΚΥ, ευθύνης της 3η ΥΠΕ, είτε από ιδιώτες γιατρούς. Και ενώ είναι αναγκαία η πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού, η διοίκηση της 3ης ΥΠΕ επιμένει να προσπαθεί μάταια να καλύψει τα κενά, προκηρύσσοντας θέσεις επικουρικών γιατρών διάρκειας ενός έτους, που συνήθως δεν ενδιαφέρουν κανέναν.

Την Τρίτη, οι γιατροί του ΨΝΘ, μέσα από συνέλευση που πραγματοποίησαν, αποφάσισαν ότι θα κρατήσουν ενιαία στάση και δεν θα δεχτούν να μετακινηθούν παρά τις έμμεσες απειλές πως αν δεν δεχτούν να πάνε «εθελοντικά», θα σταλούν εντέλλεσθε.

Ζητούν να επιταχτούν εδώ και τώρα ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές που λειτουργούν στην περιοχή, για την κάλυψη των άμεσων αναγκών και ταυτόχρονα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού για την ενίσχυση της ψυχιατρικής κλινικής του «Μαμάτσειου» που καλύπτει τις ανάγκες όλης της Δυτικής Μακεδονίας για ψυχολογική και ψυχιατρική υποστήριξη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με μετακινήσεις και μπαλώματα πέντε ημερών δεν λύνεται το πρόβλημα του λουκέτου(2023-12-21 00:00:00.0)
Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος από τα Γρεβενά(2023-01-07 00:00:00.0)
«Οχι» στην αναστολή λειτουργίας της μοναδικής ψυχιατρικής κλινικής(2021-04-09 00:00:00.0)
Προετοιμάζονται ξανά για εφιαλτικές «μέρες Νοέμβρη»(2021-04-08 00:00:00.0)
Πολλαπλασιάζονται πάλι τα κρούσματα, λόγω των ελλείψεων μέτρων σε χώρους δουλειάς(2021-04-02 00:00:00.0)
Τραγική η κατάσταση στον τομέα της Υγείας(2013-09-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ