Πέμπτη 3 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Γενική Συνέλευση εδώ και τώρα απαιτεί η ΕΣΑΚ

Μαζικές εγγραφές στο Σωματείο και Γενική Συνέλευση εδώ και τώρα απαιτούν οι εκλεγμένοι με την ΕΣΑΚ (συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ), στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμού» (ΣΕΝΕ).

Οπως αναφέρει, «στις 30-6-2021 τελειώνει ακόμη κι η τελευταία παράταση θητείας που έδωσε στο Σωματείο με ΠΝΠ η κυβέρνηση. Αυτή η κυβέρνηση που, αντί να πάρει μέτρα για το διάτρητο ΕΣΥ που έχουν φτιάξει (μαζί με όλους τους προηγούμενους), πρόσφατα και διά στόματος πρωθυπουργού επιβεβαίωσε την ορμητική μετατροπή του δημόσιου νοσοκομείου σε επιχείρηση ιδιωτική».

Η ΕΣΑΚ σημειώνει ότι «μπροστά σ' αυτή την εξέλιξη, που πάει πακέτο με την επίθεση σε ό,τι απέμεινε από τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα», οι άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις «τολμούν να διακυβεύουν την ίδια την ύπαρξη του σωματείου», αφού προτείνουν αρχαιρεσίες από το ...φθινόπωρο! «Ποιο λοιπόν σωματείο λένε ότι θα διενεργήσει από φθινόπωρο εκλογές; Ποιος διασφαλίζει ότι δεν θα βουτήξουμε στο "4ο κύμα" χωρίς σωματείο;», τονίζει η ΕΣΑΚ, θυμίζοντας ότι αυτοί που εμποδίζουν τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών είναι οι ίδιοι που «αρνήθηκαν ξανά και ξανά από τον Μάρτη να τοποθετηθούν οι ίδιοι συνάδελφοι σε Συνέλευση ή και με κείμενο υπογραφών για το πότε είναι τελικά ο κατάλληλος χρόνος για εκλογές (...). Οι πολλές εκατοντάδες συνάδελφοι που ήδη υπογράφουν τη θέλησή τους να γίνουν άμεσα εκλογές περιφρουρώντας την ύπαρξη και τον αγωνιστικό προσανατολισμό του σωματείου τους (...) δεν παρασύρονται από "μαγεμένους αυλούς"», υπογραμμίζει μεταφέροντας το αυτονόητο: «Να πούμε όλοι ελεύθερα τη γνώμη μας. Ποιοι είναι αυτοί που θα μας το απαγορεύσουν και θα φιμώσουν 3.000 μαχόμενους υγειονομικούς;», αναφέρει χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ