Τρίτη 5 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον έναν χρόνο από την καταδίκη των ναζιστών εγκληματιών της Χρυσής Αυγής, που συμπληρώνεται την Πέμπτη, οι νέες επιθέσεις φασιστοειδών κατά μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι ο λαός δεν ξεμπέρδεψε με το «αυγό του φιδιού» και το σύστημα που το «κλωσσάει» για να το αξιοποιήσει ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Ο ένας μετά τον άλλον προστίθενται οι γνώριμοι «κρίκοι» στην αλυσίδα την τελευταία βδομάδα: Ο ναζιστικός και γι' αυτό εγκληματικός χαρακτήρας των επιθέσεων.

Η ξεκάθαρη οργάνωση και προμελέτη, ο συντονισμός των επιθέσεων, οι «πλάτες» και προσβάσεις των μηχανισμών αυτών σε μηχανισμούς του κράτους, όπως δείχνει μεταξύ άλλων και η προκλητική στάση της αστυνομίας.

Η απροκάλυπτη στόχευση των επιθέσεων: Μαθητές, φοιτητές που αγωνίζονται, συνδικαλιστές, και βέβαια τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που πρωτοστατούν στην πάλη απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, επιβεβαιώνοντας ξανά γιατί οι φασίστες έχουν κερδίσει «με το σπαθί τους» τον τίτλο «τσιράκια των αφεντικών και του σάπιου συστήματος».

Αποκαλυπτική είναι και η αξιοποίηση των φασιστικών επιθέσεων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, που έχει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση με τους ακροδεξιούς στα σχολεία και στις γειτονιές, αξιοποίησε τις επιθέσεις για να «νεκραναστήσει» το χρεοκοπημένο κατασκεύασμα - επίσημη πολιτική της ΕΕ, τη «θεωρία των δύο άκρων» που «ξεπλένει» τους φασίστες και ταυτόχρονα επιτίθεται στην πρωτοπορία του εργατικού και λαϊκού κινήματος, τους κομμουνιστές.

Στελέχη της κυβέρνησης έφτασαν να συγκρίνουν την ...προκήρυξη και την ανακοίνωση ενάντια στην αντιεκπαιδευτική της πολιτική με το μαχαίρι του χρυσαυγίτη (!) να αναπαραγάγουν τα περί φασιστοειδών που... προκλήθηκαν απ' όσους διαδήλωναν ενάντια στη δράση τους και τη μετατροπή σχολείων σε ορμητήριά τους.

Και παράλληλα έσπευσαν να αναπαραγάγουν ότι «δεν χωράνε τα κόμματα και η πολιτική» στους χώρους Εκπαίδευσης, στα σχολεία και τις σχολές, δείχνοντας και τις πολύτιμες υπηρεσίες των φασιστοειδών και τον μύχιο πόθο τους: Να σημάνει «σιγή νεκροταφείου» για να επελαύνει χωρίς εμπόδια η αντιλαϊκή πολιτική.

Την ίδια ώρα, μια σειρά από αρθρογράφοι και αστικά επιτελεία, με εντυπωσιακή «ετοιμότητα», έσπευσαν τις προηγούμενες μέρες να αξιοποιήσουν τις φασιστικές επιθέσεις για να επιτεθούν... στο ΚΚΕ, με την προσφιλή «θεωρία» των «δυο άκρων» και της «καταδίκης των ολοκληρωτισμών».

Απέναντι σε όλους αυτούς η άμεση, αποφασιστική απάντηση σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, μαθητικών συμβουλίων, φορέων του εργατικού - λαϊκού κινήματος, με τη μεγάλη συγκέντρωση την περασμένη Τετάρτη στη Σταυρούπολη, όπως και την Κυριακή μετά τη νέα επίθεση, τις εξορμήσεις σε γειτονιές, σχολές και σχολεία, τις συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται για τις επόμενες μέρες, στέλνει το μήνυμα: Ο λαός έχει τη δύναμη να απομονώσει τους φασίστες παντού, να τους στείλει ξανά στις τρύπες τους. Να «κόψει απ' τη ρίζα του» το χέρι που απλώνεται απέναντι στους εργαζόμενους, στους μαθητές, στους φοιτητές που αγωνίζονται, δυναμώνοντας την πάλη απέναντι στο καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ