Πέμπτη 9 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Συγκλονιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις στην Κρήτη

«Οργάνωση κι αγώνας να γίνει η οργή, καμία μάνα μην κλάψει άλλο παιδί»

Ηράκλειο

Eurokinissi

Ηράκλειο
«Η οργή μας να τσακίσει την πολιτική που μετράει τη ζωή μας ως κόστος». Είναι το μήνυμα που έστειλαν οι πρωτοφανείς σε μαζικότητα και παλμό απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Κρήτης. Χιλιάδες λαού πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά.

Χαρακτηριστικό της μαζικότητας στο Ηράκλειο ότι η η πορεία κύκλωσε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ηδη από νωρίς το πρωί κατέβαιναν εκατοντάδες εργαζόμενοι όλων των ηλικιών, μαθητές, φοιτητές στην πλατεία Ελευθερίας, η οποία γέμισε ασφυκτικά μέσα σε λίγη ώρα. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν πάνω από 70 μαζικοί φορείς, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 11 π.μ., με νέο συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθέριας.

Πρωτοφανής η συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, φοιτητών και μαθητών στην απεργιακή συγκέντρωση και στα Χανιά. Η πλατεία της Δημοτικής Αγοράς αποδείχτηκε μικρή για το πλήθος του κόσμου που ήταν στον δρόμο. Η συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου έπνιξε τους δρόμους των Χανίων, με την κεφαλή της πορείας να φτάνει στην πλ. Δικαστηρίων και το τέλος της να είναι ακόμα στην πλ. Δημοτικής Αγοράς. Και στα Χανιά δίνουν συνέχεια με συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο για τα ζητήματα της Υγείας στις 5 μ.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς και με νέα κινητοποίηση την Κυριακή 11 π.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς.

Χανιά
Χανιά
Το μαζικότερο συλλαλητήριο των τελευταίων δεκαετιών αποτέλεσε η χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση στο Ρέθυμνο. Την ώρα που η κεφαλή της πορείας έφτανε στη διασταύρωση της Χωροφυλακής, το τελευταίο απεργιακό μπλοκ έστριβε από τον δημοτικό κήπο στη λεωφόρο Μοάτσου. Το μεγάλο παλλαϊκό ποτάμι μετέφερε με μαχητικότητα, συνθήματα και παλμό σε όλη την πόλη το μήνυμα ότι η ανοχή τελείωσε και τα δάκρυα στέρεψαν. «Οτι το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη έχει αιτίες και ένοχους γνωστούς. Το κράτος, το κεφάλαιο και όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις».

Στον νομό Λασιθίου πραγματοποιήθηκαν επίσης μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις στον Αγιο Νικόλαο, στην Ιεράπετρα και τη Σητεία με τη συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών.

Τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις χαιρετίζει η ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ.


Ρέθυμνο
Ρέθυμνο

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ