Πέμπτη 9 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Πλημμύρισαν από οργή οι δρόμοι σε Ρόδο και Χίο

Ρόδος
Ρόδος
Με πρωτόγνωρη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η χτεσινή συγκέντρωση στη Ρόδο, με τους εκατοντάδες μαθητές από ολόκληρο το νησί να δίνουν τον τόνο.

Το μεγαλειώδες ποτάμι της πορείας μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών και εργαζομένων κατέκλυσε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τα συνθήματα «Στέγνωσαν τα δάκρυα και έγιναν οργή, το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί», «στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ» και «κέρδη βαμμένα στων φοιτητών το αίμα» να κυριαρχούν στους δρόμους.

Το ποτάμι της πορείας κατέληξε σε μεγάλη συγκέντρωση με τη συμμετοχή σωματείων εργαζομένων, εκπαιδευτικών, γονέων και άλλων φορέων μπροστά στο δημαρχείο, όπου χαιρέτισαν ο Μανώλης Θεουλάκης, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής των μαθητών του νησιού, ο Ζώης Φιλιππής, εκ μέρος των φοιτητών του Πανεπιστημίου, ο Βασίλης Φιλίππου, γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, ενώ εκ μέρους της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ρόδου η Παναγιώτα Παπαχρυσάφη.

«Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή» δόνησε την ατμόσφαιρα στη Χίο, στο πλαίσιο της απεργιακής συγκέντρωσης και πορείας που έγινε για την καταδίκη του εγκλήματος στα Τέμπη.

Μαθητές, φοιτητές, οι οποίοι πραγματοποιούσαν και συμβολική κατάληψη στο Πανεπιστήμιο, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, έμποροι που έκλεισαν τα καταστήματά τους, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Βουνακίου. Εκεί έγιναν ομιλίες από εκπροσώπους σωματείων, όπως των εμποροϋπαλλήλων, των εργαζομένων του νοσοκομείου, των δασκάλων και των καθηγητών, των γυναικών, των εμπόρων, των μαθητών και των φοιτητών, καθώς και της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου, όπου διατρανώθηκε η σύσσωμη απαίτηση το έγκλημα στα Τέμπη να μην συγκαλυφθεί, ενώ ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.



Χίος
Χίος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ