Πέμπτη 9 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Ολη η Αθήνα μια διαδήλωση!

Μια κοσμοπλημμύρα δίχως προηγούμενο: Ενα τεράστιο, ορμητικό, απεργιακό ποτάμι ήταν χτες το κέντρο της Αθήνας, στέλνοντας αποφασιστικό μήνυμα συνέχισης του αγώνα!

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στα δεκάδες μπλοκ των εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, μαθητών και συλλόγων γυναικών που συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια είχαν γεμίσει ασφυκτικά όλη την Πανεπιστημίου. Οσο η ώρα περνούσε, τα μπλοκ όλο και πύκνωναν και όταν ξεκίνησαν την πορεία μέσω Ομόνοιας και Σταδίου, είναι χαρακτηριστικό ότι με την «κεφαλή» τους στην Κλαυθμώνος (Σταδίου), η «ουρά» παρέμενε ακίνητη στην Πανεπιστημίου, στο ύψος της Βουκουρεστίου. Κι αυτό παρόλο που χιλιάδες διαδηλωτές είχαν περικυκλώσει την Ομόνοια και είχαν απλωθεί και στις κάθετες οδούς της (Γ' Σεπτεμβρίου, Αθηνάς, Αγ. Κωνσταντίνου)!

Εκτός από τους παραπάνω, χιλιάδες ήταν όσοι διαδήλωναν την ίδια ώρα στην πλατεία Συντάγματος περικυκλώνοντάς την ασφυκτικά, από τη Σταδίου μέχρι τις αρχές της Πανεπιστημίου, προσεγγίζοντας μάλιστα την «ουρά» της συγκέντρωσης των σωματείων που παρέμενε στη Βουκουρεστίου!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ