Πέμπτη 9 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη την Πελοπόννησο

ΤΡΙΠΟΛΗ
ΤΡΙΠΟΛΗ
Με πρωτοφανή συμμετοχή μαθητών και φοιτητών πραγματοποιήθηκαν χτες το πρωί συγκεντρώσεις σε πόλεις της Πελοποννήσου.

Στην Καλαμάτα οι μαθητές και οι φοιτητές πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη το πάρκο Σιδηροδρόμου, όπου ακολούθησε συμβολική διαμαρτυρία. Παράλληλα, βροντοφώναξαν: «Πάμε και όπου βγει, δεν βγαίνει πουθενά... Μόνο τραγωδίες το σύστημα γεννά!».

Ακολούθησε η συγκρότηση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών με τη συμμετοχή σχολείων της πόλης, οι οποίοι σε μαχητικό κλίμα αποφάσισαν τη συνέχεια της δράσης τους με νέα συγκέντρωση την Κυριακή 12 Μάρτη στις 6 μ.μ.

Με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων αρκετών κλάδων και χώρων δουλειάς, πραγματοποιήθηκε νέο συλλαλητήριο χτες το απόγευμα στην Καλαμάτα. Στο κάλεσμα εργατικών συνδικάτων και σωματείων ανταποκρίθηκαν δυναμικά νέοι που είχαν βρεθεί στους δρόμους το πρωί.

Επιπλέον, με τρίωρη στάση εργασίας συμμετείχαν οι Σύλλογοι Φαρμακοποιών και Οδοντιάτρων, εκπρόσωποι των οποίων χαιρέτισαν τη συγκέντρωση, όπως και ο Σύλλογος Γυναικών της πόλης (μέλος της ΟΓΕ).

«Ολων των νεκρών θα γίνουμε φωνή, το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί», ακούστηκε για ακόμη μια φορά στους δρόμους της πόλης, με τον Βασίλη Μπίζα, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου της πόλης, να σημειώνει την ανάγκη να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι και οι πολιτικές τους για τις εγκληματικές τους ευθύνες.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Κάλεσε παράλληλα σε σύσκεψη τα εργατικά σωματεία και συνδικάτα σήμερα, Πέμπτη στις 7.30 μ.μ. στο ΕΚ Καλαμάτας, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Στην Τρίπολη και στην Κόρινθο ήταν συγκλονιστική η ανταπόκριση των μαθητών στο κάλεσμα των Συντονιστικών Επιτροπών των δύο πόλεων, που διαδήλωσαν μαζί με εργατικά συνδικάτα και συλλόγους.

«Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασες ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στις συγκεντρώσεις, ενώ έγιναν ομιλίες από εκπροσώπους των μαθητών, των φοιτητών και των εκπαιδευτικών. Η πορεία που ακολούθησε κατέληξε στον παλιό σταθμό του ΟΣΕ.

Μαζικές κινητοποιήσεις από μαθητές έγιναν επίσης το πρωί σε Σπάρτη και Αργος, από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους και απλό λαϊκό κόσμο κάθε ηλικίας.


ΣΠΑΡΤΗ
ΣΠΑΡΤΗ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ