Παρασκευή 10 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Νέες διώξεις για το έγκλημα στα Τέμπη

Τρεις νέες ποινικές διώξεις για το έγκλημα στα Τέμπη ασκήθηκαν χτες από τις εισαγγελικές αρχές. Συγκεκριμένα, διώξεις ασκήθηκαν κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ για τον ορισμό του προφυλακισμένου σταθμάρχη της Λάρισας στη συγκεκριμένη βάρδια, όταν έγινε η σύγκρουση των τρένων, αλλά και κατά των άλλων δύο σταθμαρχών, που, όπως φάνηκε και από την κατάθεση του κατηγορούμενου, είχαν φύγει νωρίτερα από το πόστο τους.

Οι τρεις νέοι κατηγορούμενοι διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, αλλά και και για τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή σε βαθμό πλημμελήματος.

Στο μεταξύ, σήμερα θα συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών Λάρισας προκειμένου να επιλέξει τους δύο εφέτες ανακριτές που θα αναλάβουν στο εξής τις έρευνες για την τραγωδία στα Τέμπη. Επίσης, λόγω νέων στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα, θα αναζητηθούν και οι ιατρικοί φάκελοι του προσωπικού.

Την προηγούμενη Παρασκευή ο προϊστάμενος Επιθεώρησης ήλθε αυτοβούλως στην ανακρίτρια και μεταξύ των εγγράφων που κατέθεσε ήταν και το έγγραφο των βαρδιών που ο ίδιος είχε ορίσει για τη συγκεκριμένη μέρα. Στο έγγραφο αυτό φέρεται να έχει ορίσει τρεις σταθμάρχες στη βραδινή βάρδια, κάτι που αμφισβητείται από τους υφισταμένους του και τις Αρχές, που αναφέρουν ότι είχαν οριστεί δύο σταθμάρχες στην πρωινή βάρδια, δύο στην απογευματινή και ένας στη βραδινή, με αλληλοκάλυψη μίας ώρας. Από τους σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας, ο ένας ήταν με σύμβαση ορισμένου χρόνου και ο άλλος με αορίστου.

Οσον αφορά τους τραυματίες, 14 συνεχίζουν να νοσηλεύονται στο Γενικό και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, από τους οποίους 7 εξακολουθούν να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ (εκ των οποίων οι 4 έχουν αποσωληνωθεί) και οι άλλοι 7, που βρίσκονται σε απλές κλίνες, αναμένεται σταδιακά τις επόμενες μέρες να πάρουν εξιτήριο και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ