Παρασκευή 10 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Ξεσηκωμός! Κανένας συμβιβασμός με την εγκληματική πολιτική του κέρδους

Νέες συγκεντρώσεις την Κυριακή στην Αθήνα (12 μ. στο Σύνταγμα), στη Θεσσαλονίκη (11.30 π.μ., Εγνατίας και Αριστοτέλους) και σε άλλες πόλεις

Με νέα κινητοποίηση την Κυριακή 12 Μάρτη, στις 12 μ., στο Σύνταγμα κλιμακώνουν τον συγκλονιστικό τους αγώνα τα εργατικά σωματεία, οι ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι μαθητές και μια σειρά ακόμα μαζικοί φορείς, δίνοντας συνέχεια στις πρωτοβουλίες με τις οποίες ο λαός απαιτεί να μη συγκαλυφθούν οι αιτίες του σιδηροδρομικού εγκλήματος στα Τέμπη, να καταδικαστεί η πολιτική που αντιμετωπίζει τις λαϊκές ανάγκες με κριτήριο το επιχειρηματικό κέρδος. Μετά τα πρωτοφανής μαζικότητας συλλαλητήρια της Τετάρτης, σωματεία και φορείς απευθύνουν νέο αγωνιστικό κάλεσμα: «Οσο η προστασία της εργασίας και της ζωής λογίζεται ως κόστος, τόσο θα μετράμε τραγωδίες», σημειώνουν και ξεκαθαρίζουν: «Είναι ένοχοι! Η πολιτική τους εγκληματεί απέναντι στη ζωή μας».

Στην κινητοποίηση της Αθήνας καλούν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, οι Ομοσπονδίες Φαρμάκου (ΟΕΦΣΕΕ) και Τύπου - Χάρτου, τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Μετάλλου, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων, Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, Εμποροϋπαλλήλων, Φαρμάκου, Χημικής Βιομηχανίας, Λογιστών - Ελεγκτών, ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ, Εργαζομένων στη «Vodafone» - «360 Connect» και λοιπές θυγατρικές.

Το δικό της «παρών» ετοιμάζεται να δώσει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ). Κάλεσμα συμμετοχής στο νέο συλλαλητήριο απευθύνει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). «Να δυναμώσουμε τον αγώνα όχι μόνο για να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα αλλά και για να αποκαλυφθούν οι ένοχοι», για «να πληρώσουν όλοι οι "μηχανοδηγοί" αυτής της πολιτικής», αναφέρει.

Σε συμμετοχή καλούν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη

Σε νέο παλλαϊκό συλλαλητήριο την Κυριακή 12 Μάρτη, στις 11.30 π.μ. στη συμβολή Εγνατίας - Αριστοτέλους, στο κέντρο της πόλης, καλούν τα εργατικά σωματεία και οι φοιτητικοί σύλλογοι στη Θεσσαλονίκη, κλιμακώνοντας τον αγώνα για να επιβάλει ο λαός το «ποτέ ξανά» να γίνει πράξη.

Με σύνθημα «Ο θρήνος και η οργή να γίνουν ποτάμι διεκδίκησης και αγώνα» καλούν όλο τον λαό της Θεσσαλονίκης να μπει στη μάχη της διεκδίκησης: Για να λογοδοτήσουν όλοι οι ένοχοι για το έγκλημα στα Τέμπη. Για σύγχρονες, ασφαλείς, φθηνές μεταφορές για όλο τον λαό.

«Την Κυριακή να γίνουμε όλοι μια γροθιά! Εργαζόμενοι, φοιτητές, γονείς, να θρηνήσουμε τους νεκρούς μας, να απαιτήσουμε να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι και να διεκδικήσουμε σύγχρονες και ασφαλείς συγκοινωνίες», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους.

Επίσης, συναυλία καταδίκης του εγκλήματος στα Τέμπη διοργανώνουν ο Σύλλογος Γυναικών και Επιτροπές Σωματείων Συκεών, την Κυριακή 12/3 στις 7.30 μ.μ., στο πάρκο Λαϊκής Αγοράς (Ρήγα Φεραίου 110). Θα συμμετάσχουν ο Κωστής Μυλωνάς και καλλιτέχνες της περιοχής.

Στη Θεσσαλία

Τη σκυτάλη από τα πρωτοφανή συλλαλητήρια σε πόλεις της Θεσσαλίας παίρνουν εργατικά σωματεία και άλλοι φορείς, καλώντας σε νέες κινητοποιήσεις το Σαββατοκύριακο.

Στη Λάρισα, το κάλεσμα είναι για την Κυριακή 12 Μάρτη, στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία.

Στον Βόλο, την ίδια μέρα, στις 12 μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

Στην Καρδίτσα, αύριο Σάββατο, στις 6.30 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία.

Στα Τρίκαλα, επίσης αύριο Σάββατο, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Σήμερα το νέο παμπατραϊκό συλλαλητήριο

Σε νέα μεγάλη κινητοποίηση, με παμπατραϊκό συλλαλητήριο σήμερα, Παρασκευή, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου, καλεί το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Μετά τη συγκλονιστική συμμετοχή των εργαζομένων, της νεολαίας και συνολικά του λαού της πόλης στην προχτεσινή απεργία, συγκέντρωση και συλλαλητήριο, το ΕΚ Πάτρας καλεί σε κλιμάκωση. Ηδη, το δικό τους δυναμικό «παρών» έχουν δηλώσει η αγωνιστική δημοτική αρχή, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητικά συμβούλια και άλλοι φορείς.

«Στέρεψαν τα δάκρυα κι έγιναν οργή, τέρμα ως εδώ, καμιά αναμονή!», τονίζει το ΕΚ Πάτρας, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να καταδικαστούν οι διαχρονικές ευθύνες, όλων των κυβερνήσεων για την τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων.

Την Κυριακή στο Ηράκλειο Κρήτης

Τους χιλιάδες διαδηλωτές που πλημμύρισαν το Ηράκλειο της Κρήτης την περασμένη Τετάρτη χαιρετίζουν το Σωματείο Οικοδόμων και η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Ενώ καλούν σε νέο ξεσηκωμό την Κυριακή 12 Μάρτη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ