Παρασκευή 10 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σύσκεψη με εργαζόμενες στην καθαριότητα του ΕΜΠ

Σύσκεψη με τις εργαζόμενες στην καθαριότητα του ΕΜΠ πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ στο Ιδρυμα.

Το άνοιγμα της σύσκεψης έγινε από την Δανάη Πλα - Καρύδη, υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα Αθηνών, η οποία αναφερόμενη στο έγκλημα στα Τέμπη ανέδειξε ότι η πολιτική «απελευθέρωσης» - κατακερματισμού - ιδιωτικοποίησης των Μεταφορών, την οποία έχουν «χτίσει» όλες οι κυβερνήσεις διαδοχικά, φέρνει ως κριτήριο την εξασφάλιση του μέγιστου κέρδους σε βάρος της ασφάλειας. Αυτός είναι ο πραγματικός ένοχος για το έγκλημα, τόνισε, καθώς και ότι μόνο με δυνατό ΚΚΕ, εγγύηση για ακόμα πιο δυνατούς αγώνες, και με ανίσχυρη την οποιαδήποτε δεδομένα αντιλαϊκή κυβέρνηση, μπορούν οι εργαζόμενοι να βάλουν φρένο στον κατήφορο, να ανοίξουν τον δρόμο για μια ζωή που δεν θα μπαίνει στη μέγγενη του «κόστους - οφέλους». Κλείνοντας κάλεσε τις εργαζόμενες καθαρίστριες στο ΕΜΠ να συνεχίσουν να κρατούν αγωνιστική στάση σύγκρουσης, όπως κάνουν κάθε μέρα. Ετσι και τη μέρα των εκλογών, να σταθούν αγωνιστικά πάνω από την κάλπη και να δυναμώσουν το ΚΚΕ.

Στη συνέχεια μίλησε η Κωνσταντίνα Κούνεβα, πρώην ευρωβουλευτής, η οποία σημείωσε ότι η δύναμη των εργαζομένων στον ιδιαίτερα σκληρό κλάδο της καθαριότητας είναι στην οργανωμένη δράση τους, μέσα από τα σωματεία, ενάντια στην εργοδοσία. Κάλεσε τις εργαζόμενες να παλέψουν για σύγχρονους όρους εργασίας και ζωής, υπογραμμίζοντας ότι για να πετύχουν χρειάζεται ενότητα και σύγκρουση με τα συμφέροντα που κερδίζουν από τον κόπο των καθαριστριών. Ιδιαίτερα τόνισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι μια γροθιά ενάντια στα αφεντικά, να υπάρχει αλληλεγγύη, να μην είναι απομονωμένοι, καθώς αυτό επιδιώκει κάθε εταιρεία για να μπορεί να εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση απέναντι στα δικαιώματά τους. Κλείνοντας κάλεσε τους εργαζόμενους στις εκλογές να εμπιστευτούν αυτούς που είναι πάντα μπροστάρηδες στους αγώνες, τους υποψηφίους του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση παρενέβησαν επίσης η Χριστίνα Καραμαλίκη, στέλεχος του ΚΚΕ και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, και ο Βαγγέλης Χριστοφόρου, υποψήφιος του ΚΚΕ στην Ανατολική Αττική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ΕΕ «διασφαλίζει» την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα(2024-05-31 00:00:00.0)
Δραστηριότητα για τις ευρωεκλογές(2024-04-30 00:00:00.0)
Στους εργαζόμενους καθαριότητας(2023-03-31 00:00:00.0)
Σε εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση(2019-06-22 00:00:00.0)
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ για τις εκλογές(2019-05-07 00:00:00.0)
Παρέμβαση με αφορμή τη στάση συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ(2016-07-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ