Παρασκευή 28 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΧΑΣΜΑ

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ: «Από την ανάλυση φαίνεται ότι η οικονομική πολιτική που εφαρμόστηκε την εξαετία 1995-2000 προκάλεσε - σε σταθερές τιμές - τη μείωση των χαμηλών εισοδημάτων και την αύξηση των υψηλών εισοδημάτων, με αποτέλεσμα την αύξηση της - ήδη μεγάλης το 1994 - ανισότητας στο μ.κ.φ.δ. (μέσο κατά τη φορολογική δήλωση) δηλωθέν εισόδημα» (Μ. Δρεττάκης - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ»: «Νέα "έκρηξη" αδειών ίδρυσης ιδιωτικών σχολείων παρατηρείται φέτος, καθώς το υπουργείο Παιδείας χορήγησε συνολικά 83 άδειες ίδρυσης σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, δηλαδή τις περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά. Τα 39 από αυτά τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν στην Αθήνα και τα υπόλοιπα 42 σε διάφορες πόλεις της περιφέρειας. Οι επιχειρηματίες της εκπαίδευσης προσδοκούν να αποσπάσουν του χρόνου περισσότερους μαθητές από τα δημόσια σχολεία και να αυξήσουν τη μαθητική πελατεία των ιδιωτικών, που σήμερα ξεπερνά τις 100.000 παιδιά (σε όλες τις βαθμίδες), οι οικογένειες των οποίων πληρώνουν δίδακτρα από 1,5 έως και πάνω από 2,5 εκατ. δραχμές το χρόνο» (Νίκος Μάστορας - «ΝΕΑ»).

ΤΑΞΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: «Περισσότερα χρήματα και ανώτερο μορφωτικό επίπεδο σημαίνουν και καλύτερη υγεία; Ετσι φαίνεται ότι πιστεύουν οι Ελληνες, αφού όσο υψηλότερα είναι το εισόδημα και η μόρφωσή τους, τόσο καλύτερα αξιολογούν οι ίδιοι την υγεία τους, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούν λιγότερο τις υπηρεσίες υγείας... Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα πανελλαδικής έρευνας με θέμα "Υγεία και Υπηρεσίες Υγείας στον ελληνικό πληθυσμό", που πραγματοποίησε ο Τομέας Οικονομικών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας με τη συνεργασία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ