Παρασκευή 28 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Στόχος να πέσουν οι τόνοι

Οι εσωτερικές αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση, λίγες μέρες πριν την Οργανωτική Συνδιάσκεψη, με τις διαρκείς τριβές μεταξύ υπουργών, όπως η τελευταία μεταξύ Σκανδαλίδη - Χριστοδουλάκη, προκάλεσαν την παρέμβαση χτες του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου της Νεολαίας του κόμματος ενόψει του τριημέρου εκδηλώσεων που προγραμματίζονται στο Ρέντη.

Ο Κ. Λαλιώτης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση και οι υπουργοί οφείλουν να έχουν συντεταγμένη πολιτική και στο πλαίσιο διαλόγου να συνθέτουν τις προτάσεις τους». Το δε ΠΑΣΟΚ, «ως συνδημιουργός των πολιτικών της κυβέρνησης - κατά τον γραμματέα του - έχει χρέος να τις προβάλλει. Ο Κ. Λαλιώτης αναφερθείς στο πολιτικό κλίμα της τρέχουσας περιόδου παραδέχτηκε ότι δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για το ΠΑΣΟΚ, αλλά υποστήριξε ότι «όλα μπορούν να αντιστραφούν, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική στους κρίσιμους τομείς, με μετρήσιμα αποτελέσματα. Το ΠΑΣΟΚ - ισχυρίστηκε - αποτελεί προωθητική δύναμη, που δεν έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες και τις δυνάμεις του».

Σε ό,τι αφορά τον «καβγά» μεταξύ των υπουργών Οικονομίας και Εσωτερικών επιχειρήθηκε και χτες να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι. Οταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε αν το θέμα του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων (που προκάλεσε την «κόντρα») τέθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής από τον πρωθυπουργό, ο Χρ. Πρωτόπαππας απάντησε αρνητικά. Οσο για τις φημολογίες ότι στη χτεσινή συνεδρίαση ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Π. Ευθυμίου και Ν. Χριστουδουλάκη, και οι δυο πλευρές τις διέψευδαν κατηγορηματικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ