Παρασκευή 28 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
Η συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου μοναδική διέξοδος και ελπίδα

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Κώστα Παρασκευά στην Κρήτη

Κάλεσμα για ενίσχυση των αγωνιστικών συνδυασμών τους οποίους στηρίζει στους δήμους και τις νομαρχίες το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, απηύθυνε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στους εργαζόμενους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα Χανιά, χτες, δεύτερη μέρα της περιοδείας του στην Κρήτη.

Στην ομιλία του, το στέλεχος του Κόμματος ζήτησε από τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες και τα δύο ισχυρά όπλα που έχουν. Πρώτο όπλο τους η μαζική συμμετοχή στους αγώνες, η συμβολή τους στην ισχυροποίηση του μαζικού λαϊκού κινήματος, δίνοντάς του σωστό προσανατολισμό, απορρίπτοντας το σύνολο των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου. Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη της σύγκρουσης με τις λεγόμενες αναδιαρθρώσεις, τις πολιτικές που προωθούνται είτε αφορούν τα εργασιακά κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, είτε αφορούν τις ιδιωτικοποιήσεις που εκτεταμένα γίνονται. Και να διεκδικήσουν στόχους που να ανταποκρίνονται στις σημερινές σύγχρονες ανάγκες.

Για το δεύτερο ισχυρό όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους, ειδικά αυτή την περίοδο και πρέπει να χρησιμοποιήσουν, ο Κώστας Παρασκευάς σημείωσε πως «μπροστά στις δημοτικές εκλογές πρέπει να καταψηφιστούν και να καταδικαστούν τόσο το ΠΑΣΟΚ που έχει την άμεση ευθύνη μιας και βρίσκεται στην κυβερνητική εξουσία, όσο και η ΝΔ η οποία στήριξε την πολιτική κατεύθυνση αυτών των επιλογών, που συμφωνεί και συναινεί σε μια τέτοια γραμμή. Και η ψήφος αυτή θα πιάσει τόπο, γιατί όσο πιο αδύναμα βγουν από αυτές τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τόσο θα μεγαλώσουν τα εμπόδια και οι δυσκολίες που παρεμβάλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην αντιλαϊκή επίθεση που σχεδιάζεται να έρθει αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές».

«Ενίσχυση, λοιπόν, των αγωνιστικών συνδυασμών σημαίνει μια επιπλέον δυνατότητα, των εργαζομένων, των αγροτών, ολόκληρου του ελληνικού λαού για έναν επιπλέον συμπαραστάτη και υποστηρικτή στους αγώνες, στην κατεύθυνση της συγκρότησης του Λαϊκού Μετώπου που αποτελεί τη μοναδική διέξοδο και ελπίδα σήμερα για τον τόπο».

Ο Κώστας Παρασκευάς, κατά την επίσκεψή του στα Χανιά, πραγματοποίησε περιοδεία στα ΕΛΤΑ Χανίων και στη ΔΕΗ, όπου για αρκετή ώρα μίλησε με τους εργαζόμενους για τον αντιασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης και την αναγκαιότητα, οι εργαζόμενοι να αναπτύξουν ακόμα πιο δυναμικούς αγώνες βάζοντας μεγαλύτερα εμπόδια στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου.

Το βράδυ το στέλεχος του Κόμματος μίλησε σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση, που οργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ, στο πάρκο «Ειρήνης και Φιλίας», με θέμα «Λαϊκό Μέτωπο - Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ