Παρασκευή 28 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η πολιτική τους διαιωνίζει το μαρασμό στην περιοχή μας

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης με την ευκαιρία της σημερινής επίσκεψης του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στην Πρέβεζα

Στην Πρέβεζα βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κ. Σημίτης για να εγκαινιάσει άλλη μια φορά το έργο της Ζεύξης και το Κλειστό Γυμναστήριο. Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ σημειώνει πως με τον ερχομό του πρωθυπουργού γίνεται προσπάθεια από τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς «να δημιουργηθεί κλίμα ευφορίας, ότι στην Πρέβεζα και γενικότερα στην Ηπειρο υπάρχει κοσμογονία από έργα».

«Θέλουν», συνεχίζει η ανακοίνωση, «μ' αυτό τον τρόπο, να μας κάνουν να ξεχάσουμε τις τεράστιες ευθύνες που έχουν ως κυβέρνηση για τα μεγάλα προβλήματα που έχει ο νομός μας, για την ίδια την πορεία των έργων που έρχονται να εγκαινιάσουν, για τη γενικότερη αντιλαϊκή τους πολιτική.

Θέλουν να ξεχάσουμε, ότι χάρη στην πολιτική τους, η Ηπειρος παραμένει η τελευταία περιοχή της ΕΕ σε επίπεδο ανάπτυξης, ότι η ανεργία έχει ξεπεράσει τα όρια ρεκόρ των 3.000 ανέργων, ότι η αγροτική παραγωγή (κηπευτικά κ.ά.) θάβεται στις χωματερές και τα λεγόμενα μεγάλα έργα καρκινοβατούν».

Αναφερόμενη πιο ειδικά στη ζεύξη Πρέβεζας - Ακτιου, η ανακοίνωση αναφέρει:

«-- Την περίοδο της 10ετίας του 1980, όταν το κίνημα της περιοχής μας διεκδικούσε λύσεις στα μεγάλα έργα του νομού μας και ειδικά για το έργο της Ζεύξης, αυτοί απουσίαζαν και μας λοιδορούσαν.

-- Οταν το έργο δρομολογήθηκε μ' αυτό τον τρόπο που δρομολογήθηκε από την Οικουμενική Κυβέρνηση αυτοί κορόιδευαν, λέγοντας "μωρέ, τι φτιάχνετε, μια τρύπα".

-- Στη συνέχεια, όταν έγιναν κυβέρνηση απέδειξαν περίτρανα ότι είναι διαχειριστές της ρεμούλας, της αρπαχτής και των εργολάβων. Ενώ άφηναν τους εργάτες του έργου απλήρωτους (πολλές φορές τους χρησιμοποιούσαν και ως μοχλό πίεσης), το φαγοπότι καλά κρατούσε. Αφού έφαγε, όσα έφαγε, η "Nielsen" μετά πτώχευσε!! Ηρθε η σειρά του γνωστού Μπόμπολα να συνεχίσει το μεγάλο φαγοπότι.

Αλήθεια, με ποιο τρόπο έγινε η ανάθεση στον κ. Μπόμπολα και πώς το έργο έφτασε τα 40 δισ. δρχ. όταν ο προϋπολογισμός ήταν 17 δισ. δρχ.;

-- Στη συνέχεια, όταν γίνονταν συζητήσεις για τις προσβάσεις του έργου και για τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις στην πόλη, αυτοί έκαναν το παν για να παραδώσουν το έργο όπως όπως. Αλήθεια, μπορούν να μας απαντήσουν, με ποιες μελέτες γίνονται οι προσβάσεις, ποιο είναι το κόστος των έργων και με ποιο τρόπο έγινε η ανάθεση αυτών;».

Για το κλειστό γυμναστήριο η ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το έργο άρχισε την περασμένη δεκαετία.

Αφού ρίχτηκαν τα μπετά, ο εργολάβος κηρύχτηκε έκπτωτος και το έργο εγκαταλείφθηκε στην τύχη του, αφού είχαν ξοδευτεί 400 εκατομμύρια δραχμές.

Αλήθεια, μπορούν να μας απαντήσουν ποιος πλήρωσε αυτά τα χρήματα και αν τιμωρήθηκε ποτέ κανένας;

Στη συνέχεια το έργο αυτό γκρεμίστηκε και έγινε νέα δημοπρασία.

Αυτό είναι το δεύτερο έργο που έρχεται ο πρωθυπουργός να εγκαινιάσει».

Η ανακοίνωση της ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ καταλήγει:

«Πρεβεζάνες και Πρεβαζάνοι,

κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες του εκσυγχρονισμού.

Η πολιτική τους γεννά κέρδη στους διάφορους Μπόμπολες και ανεργία, φτώχεια, συνεχή λιτότητα στα λαϊκά στρώματα.

Αντιπαλέψτε την πολιτική τους που διαιωνίζει το μαρασμό στην περιοχή μας.

Ο,τι κατασκευάστηκε σ' αυτό τον τόπο, το επιβάλλουμε με την πάλη μας, με τη μαζική παρουσία και ενότητα των φορέων του νομού μας.

Σ' αυτό το δρόμο το ΚΚΕ θα συνεχίσει να πρωτοστατεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ