Παρασκευή 28 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Υπερασπιστής των συμφερόντων εργαζόμενων και λαού

Η Σοφία Ντούρου υποψήφια νομάρχης

Η υποψήφια νομάρχης Εύβοιας της ΝΑΣ Σοφία Ντούρου
Η υποψήφια νομάρχης Εύβοιας της ΝΑΣ Σοφία Ντούρου
Με στόχο την ευρύτερη συσπείρωση δυνάμεων και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, έγινε δεκτή η ανακήρυξη της Σοφίας - Ιωάννας Ντούρου, ως υποψήφιας νομάρχη Εύβοιας, στη συγκέντρωση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ), που έγινε το βράδυ της Τετάρτης.

Η αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας ήταν «μικρή», για να χωρέσει τους εκατοντάδες φίλους και ψηφοφόρους της ΝΑΣ που συνέρρευσαν, αλλά και ανθρώπους άλλων χώρων που συσπειρώνονται, δίνοντας έτσι μήνυμα αγωνιστικής αισιοδοξίας, ενόψει των επικείμενων εκλογών του Οκτώβρη.

Η Σοφία - Ιωάννα Ντούρου είναι εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Χαλκίδας, γνωστή για τη συνεπή και πρωτοπόρα συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική της δράση που την έχουν καταξιώσει, όπως επισήμανε, μεταξύ άλλων, στην παρουσίασή της ο Κώστας Πάλλης, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, ο οποίος αναφέρθηκε πιο διεξοδικά στα κριτήρια επιλογής και στο ρόλο της ΝΑΣ ως μαχητικής, διεκδικητικής Κίνησης στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Με αναφορά στον Χρήστο Αγγέλου, τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, τον κομμουνιστή, τον συνδικαλιστή και άνθρωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πρόσφατα «έφυγε» από κοντά μας, που όμως «θα βρίσκεται για πάντα ανάμεσά μας, στις καρδιές μας», ξεκίνησε την ομιλία της, η υποψήφια νομάρχης για να αναφερθεί στη συνέχεια στη συνεπή, αγωνιστική παρουσία της ΝΑΣ και του επικεφαλής της νομαρχιακού συμβούλου, την περίοδο 1994 - 1998, Δημήτρη Ραχιώτη, καθώς και στην πρωτοπόρα δράση του, που «διακόπηκε», εξαιτίας προβλήματος με την υγεία του, που όμως ξεπερνιέται. Αναλαμβάνω --είπε η Σ. Ντούρου-- βαρύ φορτίο, έχοντας επίγνωση της ευθύνης, αλλά και του γεγονότος ότι η προσπάθεια θα είναι συλλογική.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η υποψήφια νομάρχης, τόνισε ότι η ΝΑΣ επιδιώκει «τη συσπείρωση ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων στον αγώνα κατά των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που, όπως η χώρα μας, την έχει «πληρώσει» και η Εύβοια, μετρώντας δεκάδες επιχειρήσεις κλειστές, αύξηση της ανεργίας, απολύσεις, εργασιακό μεσαίωνα --στην προοπτική μιας άλλης κατάστασης στο χώρο όχι μόνο της ΝΑ, αλλά και γενικότερα. Για να σταματήσει ο μαρασμός της Εύβοιας. Για μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που δε θα αποτελεί όργανο υλοποίησης και προβολής της αντιλαϊκής πολιτικής --όπως γίνεται σήμερα στο νομό είτε με τον προηγούμενο νομάρχη του ΠΑΣΟΚ, είτε με το σημερινό της ΝΔ-- αλλά υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων και του λαού της Εύβοιας».

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δημήτρη Ραχιώτη, ενώ η Πέπη Δαράκη, συγγραφέας - λογοτέχνης, κάλεσε τον εργαζόμενο και δοκιμαζόμενο λαό της Εύβοιας, να εμπιστευτεί τη ΝΑΣ και την καταξιωμένη αγωνίστρια Σ. Ντούρου.

Διαβάστηκαν μηνύματα στήριξης της υποψηφιότητας του εκδότη - δημοσιογράφου της εφημερίδας «Καθημερινή Εύβοια» και «Προοδευτική Εύβοια» Δημήτρη Δεμερτζή, καθώς και του Νίκου Τζοβλά, αξιωματικού ε.α. Πολεμικού Ναυτικού. Ακόμα, στηρίζουν η Γεωργία Λαδογιάννη, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και υποψήφια βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ και ο Πάνος Γεραμάνης, δημοσιογράφος.

Στη συγκέντρωση της ΝΑΣ παραβρέθηκαν ο Λ. Γκούνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της Θ. Παππά του ΝΣ Εύβοιας της ΚΝΕ, ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλκίδας Βαγ. Σταματούκος, εκπρόσωποι πολλών μαζικών και συλλογικών φορέων του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ