Παρασκευή 28 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Για τις τοπικές εκλογές συνεδριάζει η ΚΠΕ

Με θέμα συζήτησης τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού, η οποία συν τοις άλλοις θα κληθεί τυπικά να εγκρίνει τους υποψηφίους δημάρχους και νομάρχες που στηρίζει ο ΣΥΝ σε όλη την Ελλάδα.

Το θέμα πάντως που αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, είναι το αν θα επιβληθεί και τι είδους ποινή στην πρώην βουλευτή και μέλος της ΚΠΕ Στέλλα Αλφιέρη για την επιλογή της να κατεβάσει διαφορετικό ψηφοδέλτιο στο Δήμο του Πειραιά απ' αυτό που στηρίζει ο Συνασπισμός.

Για την επιβολή ποινής απαιτείται απαρτία, η οποία είναι σπάνιο φαινόμενο στις συνεδριάσεις της ΚΠΕ. Ωστόσο, αυτή τη φορά, λόγω του θέματος, εκτιμάται πως θα υπάρξει η απαιτούμενη πλειοψηφία. Σε ό,τι αφορά στην ποινή που θα επιβληθεί στη Στ. Αλφιέρη ακούγονται πολλές και διαφορετικές απόψεις, όλες όμως απορρίπτουν το ενδεχόμενο διαγραφής της. Κάτι τέτοιο άλλωστε υποδηλώνει και η στάση της ηγεσίας του ΣΥΝ όλο το προηγούμενο διάστημα που για την περίπτωσή της κράτησε χαμηλά τους τόνους.

Κατά τα άλλα, η συνεδρίαση αναμένεται να κυλήσει σε ήπιους τόνους, με καταγραφή και πάλι των διαφωνιών των ανανεωτών σε ό,τι αφορά στις επιλογές και την τακτική της ηγεσίας ενόψει των τοπικών εκλογών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ