Παρασκευή 28 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα προσφυγικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΝΕΑ ΠΑΚΕΤΑ μέτρων «ενάντια στη λαθρομετανάστευση» περιμένουμε από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία. Εχουν, όπως καταλαβαίνετε, μετατρέψει ένα πολύπλοκο κοινωνικό φαινόμενο σε παιγνίδι «κλέφτες κι αστυνόμοι» και μάλιστα τολμάνε να μας το ...παρουσιάζουν κιόλας.

Εχουμε φτιάξει μια χώρα πλήρως αστυνομοκρατούμενη, ιδιαίτερα στα σύνορά της, όπου ναι μεν δυσκολεύεται ένας λαθρομετανάστης να μπει, πλην όμως, αν τα καταφέρει, μετά είναι απολύτως... ελεύθερος να βρει δουλιά δούλου και βαριά εκμεταλλευόμενου από τον οποιονδήποτε αετονύχη εργοδότη.

Γιατί, βέβαια, τη μισή ενεργητικότητα να έδειχναν οι κυβερνώντες στους ελέγχους στους χώρους εργασίας, στα μεροκάματα τρόμου και στην παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας τα πράγματα σίγουρα θα ήταν αλλιώς.

«ΚΑΡΕΚΛΑ» στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αξιώνει τώρα η Ιερά Σύνοδος της Ελληνικής Εκκλησίας. Οι ίδιοι δηλαδή που έχουν ζητήσει να έχουν αποφασιστικό λόγο για το τι διδάσκεται στα σχολεία και γενικότερα παρεμβαίνουν στην καθημερινή ζωή του πολίτη με κάθε τρόπο.

Κατά τα άλλα η ελληνική εκκλησία προσπαθεί (υποτίθεται) να καταξιώνεται στη συνείδηση του Ελληνα και να εκφράζει, όπως υποστηρίζει, το «θρησκευτικό αίσθημα». Μάλλον ακόμη μεγαλύτερη πρόσβαση στον κρατικό μηχανισμό και την εξουσία θέλουν. Αυτό δεν υποδηλώνουν οι προσπάθειές της;

Είναι φαίνεται και αυτή μια ...επίδειξη των δημοκρατικών ευαισθησιών των ιεραρχών που κατανοούν τον εαυτό τους ως υποχρεωτική παρουσία σε βάρος του Ελληνα φορολογούμενου με κάθε τρόπο επειδή ...έτσι θέλουν.

ΤΕΛΙΚΑ η κυβέρνηση στο θέμα του λεγομένου ευρωστρατού έχει βαλθεί να μας αποδείξει την αξία ...του υποκειμενισμού. Εστω κι αν έχει πια σχεδόν καθαρίσει το τοπίο και η Αγκυρα λέει όσα λέει, οι κυβερνώντες αισθάνονται ικανοποιημένοι.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Πού ξέρετε, μπορεί αυτή να είναι τελικά και η ουσία της μεγαλεπήβολης και πάντα περήφανης εξωτερικής πολιτικής των Σημίτη - Παπανδρέου: Δεν έχει σημασία τι γίνεται, σημασία έχει ...πώς νιώθεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ