Παρασκευή 28 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΡΑ»
Ο δήμος οφείλει να παλεύει για δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ περιόδευσε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης

Κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Αγάπιο Σαχίνη, περιόδευσε χθες το πρωί στους χώρους του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Το κλιμάκιο είχε συνάντηση με το διοικητή του Νοσοκομείου, Γιώργο Καλτσίδη, καθώς και με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Κατά τη συζήτηση με το διοικητή και τους εκπροσώπους των εργαζομένων ο Αγάπιος Σαχίνης υπογράμμισε ότι η «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε κατά την προεκλογική περίοδο να γίνει συζήτηση πάνω στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες και ως ένα απ' αυτά είναι τα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και της πρόνοιας.

Η μακροχρόνια έλλειψη προληπτικής ιατρικής και υπηρεσιών υγείας πρωτοβάθμιου επιπέδου, τόνισε ο Αγάπιος Σαχίνης, κάνει τραγικά τα προβλήματα υγείας (σ.σ. Να θυμίσουμε μόνο την εξαγγελία για τα αστικά κέντρα υγείας, που ποτέ δεν υλοποιήθηκε). Η «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» πιστεύει πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει λόγο και για τα ζητήματα της υγείας και πρόνοιας. Αυτό που είναι αναγκαίο είναι ένα δημόσιο σύστημα υγείας δωρεάν για όλους χωρίς διακρίσεις.

Για να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη Θεσσαλονίκη και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, πρέπει να αναπτυχθεί ένα δυνατό κίνημα των δημοτών που να απαιτήσει: Τη δημιουργία Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου με πλήρη εξοπλισμό. Την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των Νοσοκομείων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Τη δημιουργία οικογενειακού γιατρού. Την ανάπτυξη υπηρεσιών προληπτικής ιατρικής, σχολικής υγιεινής και υγιεινής και ασφάλισης στους χώρους δουλιάς και κατοικίας.

Ο Αγάπιος Σαχίνης τόνισε πως σ' ένα τέτοιο σύστημα υγείας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ρόλο και προσδιορισμό των αναγκών και βεβαίως τον κοινωνικό έλεγχο. Πιο συγκεκριμένα, να καταγράφει, να προσδιορίζει τις ανάγκες για υπηρεσίες υγείας που έχουν οι δημότες και να παλεύει να ικανοποιηθούν μέσα από το δημόσιο σύστημα υγείας. Αυτό το στόχο, για ένα δημόσιο σύστημα υγείας για όλους, πρέπει να προβάλλει και να παλεύει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης μαζί με τους δημότες. Εναν τέτοιο δήμο έχουν ανάγκη οι Θεσσαλονικείς, κατέληξε ο Αγάπιος Σαχίνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ