Τετάρτη 15 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
«Θα μας βρουν στους δρόμους»

Με δυναμισμό και αισιοδοξία εξόρμησαν την περασμένη Κυριακή οι νέοι κομμουνιστές της Καισαριανής στις γειτονιές της πόλης διακινώντας το «Ριζοσπάστη», την εφημερίδα του λαού, από σπίτι σε σπίτι. Οι Καισαριανιώτες ανταποκρίθηκαν όχι μόνο αγοράζοντας την εφημερίδα, αλλά και συζητώντας με τους Κνίτες και τις Κνίτισσες, δείχνοντας ενδιαφέρον και για τα γενικότερα πολιτικά συμβάντα της χώρας.

Από τις 10 το πρωί, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της πόλης, όπου και χωρίστηκαν σε πέντε συνεργία, καλύπτοντας όλες τις συνοικίες. Ο «Ρ» ακολούθησε αυτό που κατευθύνθηκε στην Ανω Καισαριανή. Μια περιοχή εργατική, με φτωχικά σπίτια και όμως, τόσο όμορφη, περιτριγυρισμένη από πράσινο και λόφους.

Οι αντιδράσεις του κόσμου, βλέποντας τους νεολαίους να κρατάν το «Ριζοσπάστη», ήταν κάτι παραπάνω από μια θερμή υποδοχή. «Πού ήσασταν; Αργήσατε», είπε μια κυρία στο άκουσμα της λέξης «Ριζοσπάστης». «Λίγο ακόμη και θα μας πετυχαίνατε στο μεσημεριανό», συνέχισε χαριτολογώντας. Λίγο πιο κάτω, σε μια αυλή δύο παππούδες παίζανε τάβλι. «Καλώς τα παιδιά. Ανεβείτε να αφήσετε την εφημερίδα μας», είπαν. «Αναλαμβάνουμε την προεδρία στην ΕΕ και θα έχουμε... "πανηγύρια"», είπε ένας από τους Κνίτες και ο παππούς χαμογέλασε. Μια άλλη κυρία μας έβαλε στο σπίτι της και ήθελε να μας κεράσει. Παράλληλα, δε, συζήτησε με τους Κνίτες για γενικότερα πολιτικά ζητήματα.

Παράλληλα με το «Ριζοσπάστη», οι Κνίτες πουλούσαν και ένα προσεγμένο ημερολόγιο της ΚΝΕ, ενώ μοίραζαν και το εξαμηνιαίο πρόγραμμα της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». «Θα μας βρουν στους δρόμους», έλεγαν οι Καισαριανιώτες στους νεολαίους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ