Τετάρτη 15 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ολοι στη διαδήλωση

Να συμμετέχουν μαζικά στη διαδήλωση στο Ναύπλιο κάλεσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας Β. Βακάλης τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο του Ιπποδρόμιου στο Μαρκόπουλο, κατά τη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας του Συνδικάτου εκεί.

Η επίθεση που έχει ήδη ξεκινήσει ενάντια στα δικαιώματά μας, σημείωσε, θα συνεχιστεί πιο έντονα το 2003. Στη Σύνοδο του Ναυπλίου, επισήμανε, οι υπουργοί Εργασίας θα δρομολογήσουν νέα αντεργατικά μέτρα. Σκοπός τους είναι να αυξήσουν το χρόνο εργασίας, να μειώσουν και άλλο τις συντάξεις, να προωθήσουν παραπέρα τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις. Γι' αυτό εμείς πρέπει να είμαστε εκεί, είπε, να δηλώσουμε την αντίθεσή μας και να διεκδικήσουμε τη διεύρυνση των δικαιωμάτων μας.

Ακόμα σημείωσε, αναφερόμενος στη διόγκωση από τα ΜΜΕ της σημασίας της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από την ελληνική κυβέρνηση, ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια γραφειοκρατική διαδικασία. Μιλώντας ειδικότερα για τον πόλεμο κατά του λαού του Ιράκ, επισήμανε ότι είναι ήδη αποφασισμένος και οι αρνητικές συνέπειές του αφορούν όλους. Ηδη αρχίσαμε να βιώνουμε τις οικονομικές επιπτώσεις του. Ενώ υπογράμμισε ότι μέσα από τον αγώνα πρέπει να διεκδικηθεί αποφασιστικά η απεμπλοκή της Ελλάδας από αυτόν.

Η ταξική πάλη υπακούει στους δικούς της νόμους, τόνισε, και η αποτελεσματικότητα των αγώνων μας εξαρτάται από τους συσχετισμούς δύναμης. Ενώ ανέφερε ότι η πάλη για τη διεκδίκηση οικονομικών αιτημάτων απαλύνει κάπως τη βάρβαρη πραγματικότητα, βασικός στόχος όμως πρέπει να είναι η συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων, η αμφισβήτηση της πολιτικής του κεφαλαίου. Επίσης, υπογράμμισε ότι αυτός ο αγώνας αφορά και τους αλλοδαπούς εργαζόμενους, γιατί όπως αποδεικνύεται δεν ήρθαν για να μείνουν προσωρινά και επομένως πρέπει να θέτουν και αυτοί το ζήτημα της προοπτικής της πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ