Τετάρτη 15 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Αντιδράσεις από την απόφαση του ΚΙΣΟΣ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, υποψήφιος για την προεδρία Τάσος Παπαδόπουλος, χαιρέτισε την απόφαση του πολιτικού γραφείου του ΚΙΣΟΣ για συμπόρευση. Από την αρχή, είπε, είχε την άποψη ότι όλες οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης πρέπει να συνεργαστούν για να φέρουν την αλλαγή. Με την απόφαση του ΚΙΣΟΣ, πρόσθεσε, γυρίζει η σελίδα, ξεχνιούνται εκείνα που χώρισαν προσωρινά τα τρία κόμματα και επικεντρώνονται σε όσα τα ενώνουν.

Ο κύριος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε τις υποψηφιότητες Γλαύκου Κληρίδης και Αλέκου Μαρκίδη όψεις του ιδίου νομίσματος. Είπε επίσης, ότι ο μεν Πρόεδρος δηλώνει ότι υποβάλλει υποψηφιότητα γιατί επίκεινται άμεσες και δραματικές εξελίξεις, ο δε Μαρκίδης κάνει την πρόβλεψη ότι δεν προβλέπονται ούτε ραγδαίες εξελίξεις, ούτε άμεσες.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας εξέφρασε ικανοποίηση για την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών, προσθέτοντας ότι θα δώσει νέα δυναμική στην υποψηφιότητα του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Ο κ. Χριστόφιας ανέφερε ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης θα δώσουν τη μάχη η οποία θα είναι νικηφόρα και θα φέρει την αλλαγή.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας επανέλαβε την εκτίμηση ότι δεν προβλέπονται ραγδαίες εξελίξεις, εκτίμηση που, όπως είπε, συμμερίζεται και ο ίδιος ο Πρόεδρος Κληρίδης.

Είπε επίσης ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης δέχτηκε παραινέσεις, πιέσεις, ακόμα και μια μορφή εκβιασμού για να κατέλθει ως υποψήφιος και τελικά ενέδωσε.

Αναφερόμενος στο σχέδιο Ανάν, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι παραμένει ως βάση για διαπραγμάτευση, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να γίνουν σημαντικές διαφοροποιήσεις, ώστε να καταστεί λειτουργικό και βιώσιμο.

Είπε επίσης ότι την ανάγκη για αλλαγές στο σχέδιο υιοθετεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γι' αυτό και παρά τις προτροπές μεσολαβητών και συμβούλων του αρνήθηκε να το υπογράψει.

«Στενοχωρήθηκε» ο Μαρκίδης

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος Αλέκος Μαρκίδης δήλωσε ότι ο κ. Ομήρου ανήκει σε μια καινούρια γενιά πολιτικών και θα μπορούσε να είχε γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής σε μια σωστή αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό το τόπου.

Είπε επίσης ότι με την απόφαση να αποσύρει την υποψηφιότητά του, ο κ. Ομήρου θα χάσει μια μοναδική ευκαιρία να προωθήσει την εσωτερική πολιτική ζωή του τόπου και το χειρισμό του Κυπριακού σε καλύτερα επίπεδα για το μέλλον του τόπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ