Τετάρτη 15 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Με ορίζοντα την κινητοποίηση στο Ναύπλιο

Με στόχο την πλατιά διάδοση των θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για την Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ, εκατοντάδες μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, μαζί με οπαδούς, συμμετείχαν στην εξόρμηση της περασμένης Κυριακής. Απέναντι στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να παρουσιάσει το άσπρο - μαύρο, με την προβολή της Ελληνικής Προεδρίας σαν ένα μεγάλο, δήθεν, όφελος για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, οι κομμουνιστές σε όλη την περιοχή της Πελοποννήσου, στην Κεφαλονιά και στη Ζάκυνθο, κουβέντιασαν με πλήθος κόσμου τις θέσεις της ΚΕ του Κόμματος.

Θερμή ήταν η ανταπόκριση από τους εργαζόμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά και τη νεολαία από την πρώτη ημέρα της διακίνησης, η οποία συνεχίστηκε και τη Δευτέρα σε δεκάδες χώρους δουλιάς. Στην περιοχή της Ανατολικής Πελοποννήσου όπου τον τόνο έδωσε η νεολαία, η διακίνηση του «Ρ» άγγιξε τα 1.000 φύλλα, ενώ στη Δυτική Πελοπόννησο ξεπέρασε το 3.000 φύλλα.

«Είναι διάχυτη στο λαό η εντύπωση ποιου τα συμφέροντα έρχεται να εξυπηρετήσει η Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ», τονίζει ο Νιόνιος Αρβανιτάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Δυτικής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και συμπληρώνει: «Το ζητούμενο όμως σήμερα είναι η δυσαρέσκεια και αγανάκτηση, που σήμερα επικρατεί στο λαό, να μετατραπεί σε εναντίωση απέναντι στις κυβερνήσεις που προωθούν τη συγκεκριμένη πολιτική».

Ηδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός των ΚΟ - με ορίζοντα την κινητοποίηση στο Ναύπλιο - για την Κυριακή, οπότε θα δημοσιευτεί η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για το Λαϊκό Μέτωπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ