Τετάρτη 15 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΟΝΕΣ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ: «Σε οικονομία "δύο ταχυτήτων" κινδυνεύει να μετατραπεί η ευρωπαϊκή οικονομία ως προς την ανταγωνιστικότητα - με την Ελλάδα μάλιστα μεταξύ των ουραγών - αν δεν επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις στις αγορές εργασίας προϊόντων και κεφαλαίου. Την προειδοποίηση αναμένεται να απευθύνει σήμερα (σ.σ. χθες) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζοντας τις κατευθύνσεις οικονομικής πολιτικής για το 2003. Πρόκειται για μία δραματική έκκληση προς τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης να επιταχύνουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να τηρήσουν την απαιτούμενη από το Πρόγραμμα Σταθερότητας δημοσιονομική πειθαρχία ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της Λισαβόνας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ενωσης... Η Επιτροπή τονίζει ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει ένα ξεκάθαρο δίλημμα: `Η θα ακολουθεί ή θα ηγηθεί της παγκόσμιας ανάπτυξης» (Κατερίνα Σώκου - ΒΗΜΑ)

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ: «Ενα καθοριστικό πολιτικό βήμα για τη διεύρυνση της μεταξύ τους συνεργασίας πραγματοποιούν σήμερα (σ.σ. χθες) στο Παρίσι οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, στο πλαίσιο ενός μεγαλόπνοου σχεδίου που αποσκοπεί στην αναζωπύρωση της γαλλογερμανικής συμμαχίας... Σημαντικότερο θέμα της σημερινής (χθεσινής) συζήτησης θα είναι πάντως το σχέδιο για τον ορισμό ενός "γενικού γραμματέα γαλλογερμανικής συνεργασίας" σε κάθε χώρα. Το γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel" αναφέρει μάλιστα ότι η έκταση της διμερούς συνεργασίας (σ.σ. Γαλλίας - Γερμανίας) θα είναι τόσο ευρεία ώστε θα περιλαμβάνει ακόμη και κοινά υπουργικά συμβούλια: ένας γάλλος ή ένας γερμανός θα έχει τη δυνατότητα να παρίσταται στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου της Γερμανίας ή της Γαλλίας αντιστοίχως» (ΙΝΤΙΠΕΝΤΕΝΤ - ΒΗΜΑ)

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΡΟΛΩΝ: «Για να αποφευχθούν τα δυσάρεστα, ο Γάλλος πρόεδρος και ο Γερμανός καγκελάριος θα αφιερώσουν αρκετό χρόνο προκειμένου να βρουν κοινό τόπο για σειρά ερωτημάτων, όπως ποιος θα έχει την εκτελεστική εξουσία στην Ενωση και ποιος θα εκπροσωπεί στις διεθνείς συμφωνίες» (ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ ΤΖΟΥΡΝΑΛ -ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ