Σάββατο 1 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Ξεκινάει στην Αβάνα η 16η Γενική Συνέλευση

Αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα, Θέμη Γκιόνη, μεταβαίνει για να λάβει μέρος στις εργασίες

Από τις 4 μέχρι τις 7 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί στην Αβάνα της Κούβας η 16η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κομμουνιστικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ) που ως κεντρικό σύνθημα θα έχει «Ειρήνη και φιλία για τους λαούς - ΟΧΙ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο». Αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΚΣ Θέμη Γκιόνη και αποτελούμενη από τα μέλη του Γραφείου του ΚΣ Κύριλλο Παπασταύρου και Αλέκο Χαλβατζή, αναχωρεί σήμερα και αύριο για την Αβάνα, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνέλευσης.

Η Γενική Συνέλευση αποτελεί την κορυφαία διαδικασία της Ομοσπονδίας και πραγματοποιείται κάθε 4 χρόνια. Η προηγούμενη είχε γίνει το 1999 στην Κύπρο και τότε είχε εκλεγεί η ΚΝΕ στην προεδρία της ΠΟΔΝ.

Αυτή, η 16η Γενική Συνέλευση θα συζητήσει τον απολογισμό της δράσης της ΠΟΔΝ τα 4 προηγούμενα χρόνια και θα εγκρίνει τα βασικά ντοκουμέντα της Ομοσπονδίας που είναι: η πολιτική Διακήρυξη, αποφάσεις για την κατάσταση στις περιφέρειες, αποφάσεις για θέματα της νεολαίας, διακηρύξεις αλληλεγγύης σε λαούς και νέους που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Οι εργασίες θα λήξουν με την εκλογή του νέου Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΔΝ και στη συνέχεια το νέο Γενικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει για να εκλέξει Πρόεδρο, Γενικό Γραμματέα και Συντονιστικό Συμβούλιο.

Τέλος, στις 8 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Διεθνής Συμβουλευτική Συνάντηση για το 16ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, με τη συμμετοχή οργανώσεων της ΠΟΔΝ, και φίλων οργανώσεων που συμμετέχουν στο φεστιβαλικό κίνημα.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Αβάνα, η αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ θα έχει τη δυνατότητα να έχει διμερείς επαφές και με την ηγεσία της Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ