Σάββατο 1 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΜΕΣΣΗΝΗ
Αύριο η περικύκλωση του αεροδρομίου

Στις 12 το μεσημέρι

Από τη διαμαρτυρία της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας στο λιμάνι της Καλαμάτας ενάντια στην παρουσία των ΝΑΤΟικών πλοίων
Από τη διαμαρτυρία της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας στο λιμάνι της Καλαμάτας ενάντια στην παρουσία των ΝΑΤΟικών πλοίων
Σε συμβολική περικύκλωση του αεροδρομίου της Μεσσήνης καλεί το λαό και τους μαζικούς φορείς της Μεσσηνίας η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, αύριο, Κυριακή 2 του Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, με προσυγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στο Αναψυκτήριο. Απαίτηση των φίλων της ειρήνης είναι να μη χρησιμοποιηθεί από τα ΝΑΤΟικά αεροπλάνα, σε περίπτωση που ξεσπάσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος κατά του λαού του Ιράκ.

Να θυμίσουμε ότι το αεροδρόμιο της Μεσσήνης πριν από ένα χρόνο είχε χρησιμοποιηθεί από το ΝΑΤΟ στον πόλεμο κατά του Αφγανιστάν, προκειμένου να καλύψει επιχειρησιακές ανάγκες του πολέμου. Για την αποτροπή της χρησιμοποίησης εκ νέου του αεροδρομίου της Μεσσήνης από τα ΝΑΤΟικά αεροπλάνα, ο λαός της περιοχής ετοιμάζεται να δώσει μιαν ακόμη απάντηση καταδίκης αυτής της πρακτικής των ιμπεριαλιστών.

Σε δήλωσή του στο «Ρ» το μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας Δημήτρης Σταυρόπουλος τονίζει: «Ο λαός της Μεσσηνίας συνειδητοποιεί κάθε μέρα που περνά ότι ο πόλεμος των ιμπεριαλιστών έρχεται όλο και πιο κοντά. Η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας, σύμφωνα με τις προηγούμενες αποφάσεις της - πριν από τις κινητοποιήσεις στις 15 του Φλεβάρη αλλά και μετά από αυτές - εξακολουθεί να κάνει γνωστό και στους πιο απλούς ανθρώπους το πόσο έχει αξία η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ακύρωση αυτού του βρώμικου "προληπτικού" πολέμου, συνεχίζοντας με κάθε τρόπο την αντιπολεμική πάλη. Γι' αυτό, εξάλλου, είχαμε με επιτυχία τη διαμαρτυρία στο λιμάνι της Καλαμάτας και στη συνέχεια την πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης την περασμένη βδομάδα. Γίνεται λοιπόν συνείδηση ότι το αντιπολεμικό κίνημα είναι υπόθεση όλων και του καθενός ξεχωριστά. Στα πλαίσια αυτών των πρωτοβουλιών, κόντρα σ' έναν πόλεμο που σκοπός των ΗΠΑ είναι να μην έχει τέλος και με το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι όχι μόνο βασιλικότερη του βασιλέως αλλά πιο Αμερικανή από τους Αμερικανούς, αφού δέχεται και τα συγχαρητήριά τους, αποφασίσαμε τη συμβολική περικύκλωση του αεροδρομίου της Μεσσήνης. Το μήνυμα αυτής της νέας κινητοποίησης είναι να μη χρησιμοποιηθεί το αεροδρόμιο ως τόπος διευκόλυνσης, υλικής και ηθικής, για τη διεξαγωγή ενός εγκλήματος που θα γενικεύσει τη γενοκτονία, πλέον, ενός λαού, που δε φταίει σε τίποτα, μετά την επιβολή, πριν από μια 10ετία, του εξοντωτικού εμπάργκο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ