Σάββατο 1 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα

«Οχι μόνο προωθούμε τη "μόνιμη" εργασία, αλλά προσπαθούμε να βοηθήσουμε, ώστε να είναι υψηλό το μέγεθός της». Αυτό δήλωσε, χωρίς κανένα δισταγμό, χτες, εκπρόσωπος των εταιριών ...προσωρινής απασχόλησης - κοινώς «ενοικίασης» εργαζομένων - οι οποίες κερδίζουν από τη διεξαγωγή και επέκταση του σύγχρονου σκλαβοπάζαρου.

Επιχειρώντας ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας MANPOWER να κερδίσει τις εντυπώσεις για λογαριασμό του κλάδου του, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ποσοστό 20 - 30% των προσωρινά απασχολουμένων μονιμοποιούνται στις θέσεις, στις οποίες τοποθετούνται.

Ακολούθως όμως, αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η εταιρία του αναγκάζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν σύμβαση εργασίας, στην οποία, μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι δεν επιτρέπεται να δεχτούν την πρόσληψή τους από την επιχείρηση στην οποία τοποθετήθηκαν, εάν δεν περάσουν τρεις μήνες από το τέλος της εργασίας τους σ' αυτήν ως «ενοικιαζόμενοι»!!! Ετσι, όχι μόνον καταρρέει ο αστείος ισχυρισμός ότι στηρίζουν την ...πλήρη απασχόληση, όταν το κέρδος τους προκύπτει από την προσωρινή, αλλά αποκαλύπτεται και ο συστηματικός τρόπος, με τον οποίο εκβιαστικά διατηρούν τους εργαζόμενους σε καθεστώς «ενοικίασης».

Αυτά είναι τα κατορθώματα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των συνδικαλιστικών ηγεσιών, που στήριξαν και τη συγκεκριμένη αντεργατική επιλογή της...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ