Σάββατο 1 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Βομβαρδισμοί και ενίσχυση των προετοιμασιών

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Δύο πολίτες τραυματίστηκαν από τις νέες αμερικανο - βρετανικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν, χτες, εναντίον του ραντάρ του πολιτικού αεροδρομίου της Βασόρα στο νότιο Ιράκ. Αυτό μετέδωσε, το ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων, υποστηρίζοντας ότι ανάλογη επιδρομή έγινε και στη βόρεια ζώνη «απαγόρευσης πτήσεων», ενώ η αμερικανική διοίκηση επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση επιδρομών, εναντίον «επικοινωνιακών κέντρων» μόνο στο βορρά.

Την ίδια στιγμή, ενώ ολοκληρώνεται η ανάπτυξη των βρετανικών δυνάμεων στον Κόλπο, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι αποστέλλει στην περιοχή 6ο αεροπλανοφόρο, το πυρηνοκίνητο «Νίμιτς». Επίσης, έγινε γνωστό ότι δόθηκε εντολή σε μοίρα των βομβαρδιστικών Β-2 Στελθ να μετακινηθεί στην αμερικανική βάση Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό, για να είναι κοντά στον Κόλπο.

Υπό τη σκιά των εντεινόμενων πολεμικών προετοιμασιών, Βρετανία και Καναδάς εξέδωσαν οδηγία προς τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν, μετά το Ιράκ, και τις Σ. Αραβία, Υεμένη και Μπαχρέιν, ενώ το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδιδε ότι δόθηκε εντολή στο σύνολο του ρωσικού διπλωματικού προσωπικού στο Ιράκ να εγκαταλείψει τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ