Σάββατο 1 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπροσωπείες του ΚΚΕ σε Τουρκία και ΗΠΑ

Αναχώρησε σήμερα Σάββατο για την Αγκυρα ο Μπ. Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, για να εκπροσωπήσει το ΚΚΕ στο 3ο Γενικό Συνέδριο του Κόμματος Εργασίας της Τουρκίας.

Με το Κόμμα Εργασίας, με το ΚΚ Τουρκίας και με άλλες αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις, το ΚΚΕ αναπτύσσει σχέσεις αγωνιστικής αλληλεγγύης και συνεργασίας. Το Κόμμα Εργασίας έχει σημαντική επιρροή στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας. Συνδικαλιστές συμμετέχουν ενεργά στην «ταξική συνδικαλιστική ευρωπαϊκή συσπείρωση» και σε πολλές πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ, έχει ενεργό συμμετοχή στο αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα στην Τουρκία και στο Βαλκανικό ΑντιΝΑΤΟικό Κέντρο. Στελέχη του φυλακίστηκαν για τους αγώνες τους για συνδικαλιστικές ελευθερίες και για τα δικαιώματα του κουρδικού λαού.

Αύριο 2 του Μάρτη αναχωρεί για τις ΗΠΑ η Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου θα συμμετάσχει στην αντιπροσωπεία γυναικείων στελεχών των ελληνικών πολιτικών κομμάτων για την ειδική σύνοδο του ΟΗΕ, αφιερωμένη στις 8 Μάρτη.

Ο Κ. Αλυσσανδράκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, αναχωρεί επίσης αύριο 2 Μάρτη για τις ΗΠΑ, όπου θα συμμετέχει στην αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα έχει συναντήσεις με τον Κόφι Ανάν, με εκπροσώπους του αμερικανικού αντιπολεμικού κινήματος, του κινήματος των βετεράνων πολέμου, με μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου, της Γερουσίας, προκειμένου να ενταθούν οι πιέσεις για την αποτροπή του πολέμου στο Ιράκ.

Στη διάρκεια της παραμονής τους στις ΗΠΑ ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ θα μεταφέρει τα μηνύματα του αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος της χώρας μας και θα εκφράσει την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στις αντιπολεμικές και ταξικές δυνάμεις των ΗΠΑ. Θα έχει συνάντηση με στελέχη του ΚΚ ΗΠΑ, των αντιπολεμικών κινήσεων, όπως το Διεθνές Κέντρο Δράσης, την Οργάνωση για την Ειρήνη και τη Δικαιοσύνη, το ANSWER, που πρωτοστάτησαν και προετοιμάζουν νέες μεγάλες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις στις 8 και 15 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ