Σάββατο 1 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Ολοι ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Κάλεσμα αγώνα του ΓΣ της ΠΕΑΕΑ και άλλων αντιστασιακών οργανώσεων

Ολοι μαζί ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράκ και άλλων λαών και χωρών που σχεδιάζουν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ. Με τους αγωνιστές της ειρήνης, το αντιιμπεριαλιστικό -αντιπολεμικό κίνημα, με τη «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», με τις δυνάμεις του ΚΚΕ, με όλους τους αγωνιστές δημοκράτες να κινητοποιηθούμε, ώστε να απαιτήσουμε, καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, καμιά ανάμειξη άμεση ή έμμεση. Να μη διατεθούν από την ελληνική κυβέρνηση καμιά από τις αμερικανο-ΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στη χώρα μας για τον πόλεμό τους. Να γυρίσουν όλες οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που δρουν σε χώρες έξω από την Ελλάδα.

Την πρόσκληση αυτή απευθύνει το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ), με ψήφισμά του, προς τους αντιστασιακούς και τις οργανώσεις των αντιστασιακών, προς τους φίλους της Αντίστασης και τους αγωνιστές της ειρήνης. Το ΓΣ της ΠΕΑΕΑ διαπιστώνει σχετικά πως:

Ο πόλεμος των Αγγλοαμερικανών ουσιαστικά έχει αρχίσει. Και βασική επιδίωξη των ιμπεριαλιστών είναι να εξασφαλίσουν την κατοχή και εκμετάλλευση των πετρελαίων του Ιράκ και, στη συνέχεια, σ' όλη την περιοχή. Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις επιχειρούν να επιβάλουν τα δικά τους συμφέροντα σε βάρος όλων των λαών και της Ελλάδας.

Τέλος, επισημαίνεται, ότι ο πόλεμος κατά του Ιράκ θα προκαλέσει στους λαούς πολλά και αδικαιολόγητα θύματα και τεράστιες καταστροφές. Ενώ οι επιπτώσεις με την αύξηση των τιμών στο πετρέλαιο είναι φανερές και στη χώρα μας.

Ανακοινώσεις και ψηφίσματα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο βγάζουν καθημερινά και άλλες αντιστασιακές οργανώσεις και παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ, με τις οποίες καλούν σε παγκινητοποίηση μαζί με όλο το αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό κίνημα για να σταματήσει το έγκλημα που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές.

Υστερα από το βομβαρδισμό και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και την επίθεση εναντίον του Αφγανιστάν ήρθε η σειρά του Ιράκ, για δεύτερη φορά. Ενώ προετοιμάζεται το έδαφος για επίθεση εναντίον της Β. Κορέας, του Ιράν και άλλων λαών που είναι στη λίστα του Μπους, επισημαίνει το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Λουτρακίου - Περαχώρας. Ενώ, προστίθεται, η ελληνική κυβέρνηση δίνει γη, θάλασσα και αέρα στη διάθεση των ιμπεριαλιστών, σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων. Οι λαοί, όμως, αντιστέκονται και καλούμαστε όλοι να συνεχίσουμε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις.

«Εμείς που ζήσαμε τις καταστροφικές συνέπειες του πολέμου και της γερμανικής κατοχής, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράκ. Καταδικάζουμε κάθε τέτοια ενέργεια και απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει καθαρή θέση ενάντια στον πόλεμο και να μην τον διευκολύνει», τονίζεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωσης Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής «Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ», ενώ τον εγκληματικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο καταδικάζει και η ΠΕΑΕΑ Χαλανδρίου.

Με ψήφισμά του, που απευθύνεται στην κυβέρνηση, τα κόμματα και όλο το λαό, ο Σύνδεσμος Βαρέως Αναπήρων Πολέμου 40 και εντεύθεν, τονίζει, ανάμεσα στα άλλα: Καταδικάζουμε την απάνθρωπη, άνανδρη και ρατσιστική επίθεση του Ισραηλινού στρατού εναντίον των άοπλων και αμάχων Παλαιστινίων και τον πολεμικό σχεδιασμό των ΗΠΑ, της Αγγλίας και των Ευρωπαϊκών κρατών, εναντίον του Ιράκ και καλούμε την κυβέρνηση και ως προεδρεύουσα στην ΕΕ, ευθαρσώς να ταχθεί εναντίον αυτού το άδικου πολέμου και να καταγγείλει τους πρωτεργάτες της επίθεσης κατά του Ιράκ. Ζητούμε από την κυβέρνηση να απαιτήσει την άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων κατοχής του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη. Τέλος, να προχωρήσει στην απόσυρση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και να απαιτήσει τη μη χρήση από τις δυνάμεις των πολεμοκάπηλων, αεροδρομίων και λιμανιών της χώρας και των βάσεων που υπάρχουν στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ