Τρίτη 18 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πέφτουν τα προσχήματα...

«Αβουλη» και αμήχανη η ηγεσία της ΝΔ παρακολουθεί τις ΗΠΑ να ξεκινούν τον πόλεμο κατά του Ιράκ, χωρίς να τολμά να ψελλίσει μία φωνή αντίδρασης, παρ' όλο που μέχρι προχθές υποστήριζε ότι ο πόλεμος πρέπει να είναι «νομιμοποιημένος» από τον ΟΗΕ.

Ο πόλεμος, όπως όλα δείχνουν, δε θα έχει τη νομιμοποίηση του ΟΗΕ, αλλά η ηγεσία της ΝΔ δε διανοείται να αποδοκιμάσει ή καταγγείλει τους υπερατλαντικούς προστάτες της, επιβεβαιώνοντας ότι οι μέχρι τώρα διακηρύξεις της αποτελούσαν απλώς προσχήματα, προκειμένου να συγκαλύψουν την αμερικανοδουλία της.

Μόλις προχτές, ο Κ. Καραμανλής μιλώντας σε κομματική εκδήλωση των γυναικών του κόμματός του, επανέλαβε ότι «δε θέλουμε τον πόλεμο, επιμένουμε στην προώθηση ειρηνικής λύσης», καθώς και ότι «βασική αρχή μας είναι ότι η όποια απόφαση ανήκει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ». Βέβαια πιο σοβαρό για τον πρόεδρο της ΝΔ είναι «να ενταθεί η διεθνής πίεση στο δικτατορικό καθεστώς του Ιράκ για τον πλήρη αφοπλισμό του και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας», καθώς και «να διαφυλαχτούν οι σχέσεις συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ, στη βάση της συμμαχικής ισοτιμίας» και η «ενιαία στάση της ΕΕ». Για το τελευταίο κάλεσε την κυβέρνηση «να προωθήσει συγκεκριμένες πολιτικές και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες». Ως τέτοιες υπέδειξε τη δημιουργία ευρωπαϊκής ακτοφυλακής και τον κοινό έλεγχο των εξωτερικών ευρωπαϊκών συνόρων με στόχο «την αντιμετώπιση οιουδήποτε μεταναστευτικού κύματος προς την Ευρώπη», γιατί η Ελλάδα «δεν αντέχει ούτε έναν επιπλέον μετανάστη»! Ο Κ. Καραμανλής θεώρησε χρέος του να επαναλάβει την υπεύθυνη στάση του λέγοντας ότι «εμείς είμαστε παρόντες, συμμέτοχοι και αρωγοί, σε κάθε τέτοια προσπάθεια, είμαστε παρόντες σε κάθε, εθνικής σημασίας, προσπάθεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ