Τρίτη 18 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
Νυν υπέρ πάντων οι ... ΗΠΑ!

Ενας πολύ αποκαλυπτικός διάλογος, χτες, στο «πρες ρουμ»

«Να μιλάμε μεταξύ μας τη γλώσσα της αλήθειας. Πρέπει να ενημερώνεται ο ελληνικός λαός για τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν»!

Αυτή ήταν μια αποστροφή των χτεσινών δηλώσεων του Χρ. Πρωτόπαππα σχετικά με τον επερχόμενο πόλεμο και τη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε αυτόν.

«Να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας», λοιπόν! Προσέξτε τώρα το διάλογο που αναπτύχθηκε στην αίθουσα Τύπου, χτες, για να δείτε τι σημαίνει, όχι φυσικά «γλώσσα της αλήθειας», αλλά κακοποίηση της αλήθειας, ραγιαδισμός και συνενοχή στο έγκλημα. Και, μάλιστα, από αυτούς που - κατά τα λοιπά - υποκρίνονται τους ...«φιλαλήθεις»!

Ο διάλογος στο «πρες ρουμ»

ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Για να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας, όπως είπατε. Μέχρι τώρα γινόταν αποδεκτό ότι όποιος συμμετείχε σε μια παρανομία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ήταν συνένοχος σε αυτή την παρανομία. Εσείς αποδεχτήκατε τη δήλωση που είχε κάνει προχτές ο κ. Ανάν, πως όποιος κινηθεί έξω από τις αποφάσεις του ΟΗΕ, θα κινηθεί παράνομα. Επομένως, δίνει κανένα δικαίωμα η όποια συμφωνία έχουμε με τις ΗΠΑ, το ελληνικό έδαφος, εν προκειμένω η Σούδα, να χρησιμοποιείται σε παρανομίες;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ: Υπάρχουν διεθνείς συμφωνίες της χώρας, οι οποίες τηρούνται. Και δεν είναι σημερινές, είναι πριν από πολλά χρόνια και ισχύουν επί πολλά χρόνια. Σας πληροφορώ ότι δε συμβαίνει αυτό μόνον με την Ελλάδα, συμβαίνει με πάρα πολλές χώρες. Θέλω να σας παραπέμψω σε δηλώσεις ακόμη και του Προέδρου Σιράκ, που γνωρίζετε τι στάση έχει ακολουθήσει η Γαλλία επ' αυτού του θέματος.

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ: Ακουσα την απάντησή σας προηγουμένως για το θέμα των διευκολύνσεων. Θέλω, όμως, να ρωτήσω κάτι συγκεκριμένο: Ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών, η χώρα του οποίου με την Αμερική είχε ανάλογες συμφωνίες επίσης, είπε ότι αν υπάρξουν μονομερείς ενέργειες από τις ΗΠΑ οι οποίες θα είναι παράνομες, δεν πρόκειται η χώρα του να δώσει εναέριο χώρο και άλλες διευκολύνσεις, διότι δε θα υπόκειται πλέον στις διμερείς ή συμβατικές συμφωνίες που έχουν, θα πρόκειται περί παράνομου πολέμου.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ: Εχω τοποθετηθεί σ' αυτό αναλυτικά.

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ: Στο θέμα των διευκολύνσεων, είναι ενημερωμένη πλήρως η κυβέρνηση για τις δραστηριότητες που γίνονται στο λιμάνι της Σούδας, γιατί παρατηρείται μεγάλος φόρτος καραβιών, ο οποίος ενδεχομένως να μην είναι...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ: Τηρείται ό,τι προβλέπεται από τις συμφωνίες μας που ισχύουν εδώ και πολλά χρόνια.

ΦΙΛΗΣ: Προηγουμένως, παραπέμψατε σε μια δήλωση του Γάλλου Προέδρου, κ. Σιράκ. Σε ποια ακριβώς δήλωση παραπέμπετε, για να καταλάβω; Δεν αφορά, όμως, βάσεις αμερικανικές...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ: Για τα αεροπλάνα.

ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Σε εισαγωγικά αυτό που θα πω: «Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, κύριε Μητσοτάκη. Να γυρίσει η φρεγάτα αμέσως πίσω, κ. Μητσοτάκη». Ηταν μια δήλωση του Ανδρέα Παπανδρέου στη Βουλή στις 16/1/1991. Και συνεχίζει: «Παρά τις όποιες αποφάσεις του ΟΗΕ». Θέλετε να μου πείτε γιατί έχει αλλάξει η θέση σας, 12 χρόνια μετά;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ: Συμμετέχει κάποια φρεγάτα στις πολεμικές επιχειρήσεις; Δε συμμετέχει. Πρόκειται για δύο διαφορετικά μεταξύ τους ζητήματα.

ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό που εννοούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν καμία εμπλοκή της Ελλάδας. Γιατί έχει αλλάξει η θέση σας;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ: Αν έχετε μετατραπεί σε αυθεντικό ερμηνευτή του Ανδρέα Παπανδρέου, εκπλήσσομαι.

ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Εσείς που είστε ο αυθεντικός ερμηνευτής του, θέλετε να μου πείτε γιατί το '91 το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση έλεγε «όχι» στην εμπλοκή της Ελλάδας και σήμερα δίνει τον εναέριο χώρο, δίνει τη Σούδα και τα ελληνικά πληρώματα των AWAKS στον πόλεμο;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ: Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι μπλέκετε δύο ανόμοια μεταξύ τους ζητήματα. Η φρεγάτα η οποία βρίσκεται στον Περσικό δε μετέχει σε κανενός είδους πολεμικές επιχειρήσεις. Κάνει μια τελείως διαφορετική δουλιά, για μια τελείως διαφορετική διεθνή συμφωνία, στην οποία μετέχουν όλα τα κράτη. Εκτελεί ένα έργο με το χαρακτήρα επιθεώρησης για την αντιμετώπιση τυχόν τρομοκρατικών ενεργειών. Δεν έχει καμία σχέση με τις πολεμικές επιχειρήσεις.

ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Η Σούδα έχει σχέση με τις πολεμικές επιχειρήσεις των Αμερικανών;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ: Σας είπα ότι έχουμε κάνει κάποιες διεθνείς συμφωνίες, οι οποίες, τις τελευταίες δεκαετίες με όλες τις κυβερνήσεις, ισχύουν.

ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: Οι διμερείς συμφωνίες με τις ΗΠΑ μάς επιτρέπουν να συμμετέχουμε σε παρανομίες;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ: Ο,τι είχα να πω το είπα.

Αποκαλυπτήρια!

Οπως γίνεται αντιληπτό, τα όσα διαμείφθηκαν χτες στο «πρες ρουμ» ήταν εξόχως αποκαλυπτικά.

Ο κ. Πρωτόπαππας και κατ' επέκταση η κυβέρνηση θέτουν υπεράνω των υποχρεώσεών τους έναντι της ανθρωπότητας, τις υποχρεώσεις τους έναντι των ΗΠΑ!

Απέδειξε ότι η υποκρισία του ΠΑΣΟΚ όταν είναι στην αντιπολίτευση (δηλώσεις Παπανδρέου το 1991) και η συνενοχή του στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα (όταν είναι στην κυβέρνηση) αποτελούν τις όψεις του ίδιου νομίσματος της υποτέλειας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πιάστηκε στα πράσα να ψεύδεται ασύστολα, παρουσιάζοντας τη συμμετοχή των ελληνικών πλοίων στη ΝΑΤΟική αρμάδα στον Περσικό περίπου σαν ...«τουριστική εκδρομή»!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ομολόγησε κυνικά ότι ακόμα και αν οι ΗΠΑ δράσουν μονομερώς, ακόμα και αν τορπιλίσουν τον ΟΗΕ, η κυβέρνηση θα τους προσφέρει τη Σούδα, τα ΑΒΑΚΣ, τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και κάθε είδους διευκόλυνση για τον πόλεμο!

Αυτή είναι η ...«ειρηνόφιλη» κυβέρνηση του κ. Σημίτη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ