Τρίτη 18 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Οι Νεοϋρκέζοι λένε ΟΧΙ στον πόλεμο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Ο πόλεμος που αρχίζει από στιγμή σε στιγμή, σίγουρα δεν είναι λύση για τους κατοίκους της πόλης που δέχτηκε στα σπλάχνα της το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, της Νέας Υόρκης.

Εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους συμπατριώτες τους, που τάσσονται κατά 59% υπέρ του πολέμου με το Ιράκ, το 75% των πολιτών της Νέας Υόρκης λένε «Οχι» στον πόλεμο. Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης ενέκρινε ψήφισμα, πριν μερικές μέρες, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην πολεμική επιλογή της κυβέρνησης Μπους.

Την ίδια στιγμή η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά και οι τοπικές αρχές δηλώνουν ότι η μεγαλούπολη των ΗΠΑ προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις, ενόψει του πολέμου κατά του Ιράκ, αφού οι αρχές της πόλης έχουν ετοιμάσει σχέδιο προληπτικών μέτρων και η επιχείρηση, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή, 24 ώρες πριν την έναρξη του πολέμου, θα φέρει το όνομα «Ατλας».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα νεοϋορκέζικων εφημερίδων και αναφορές σε τηλεοπτικά ρεπορτάζ, υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι θα εκδηλωθούν επιθέσεις αυτοκτονίας στη Νέα Υόρκη, αλλά και σε άλλες αμερικανικές πόλεις. Μεταξύ των στόχων θεωρούνται σταθμοί τρένων και λεωφορείων, κυβερνητικά κτίρια, εκκλησίες, ξενοδοχεία, δημόσιοι χώροι και μουσεία. Τα αστυνομικά και στρατιωτικά μέτρα περιλαμβάνουν αύξηση των περιπολιών, συνεχείς ελέγχους και πραγματοποίηση πτήσεων μαχητικών αεροπλάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ