Τρίτη 18 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συλλαλητήριο την πρώτη μέρα

Στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα του Βενιζέλου

Σε παλλαϊκό ξεσηκωμό την πρώτη μέρα έναρξης του πολέμου και σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα του Βενιζέλου, καλούν το λαό της Θεσσαλονίκης η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», το Βαλκανικό ΑντιΝΑΤΟικό Κέντρο, η ΕΔΥΕΘ, η Αντιπολεμική Επιτροπή Φορέων Θεσσαλονίκης, το ΠΑΜΕ.

«Ολοι μαζί διαδηλώνουμε την πρώτη μέρα έναρξης του πολέμου και απαιτούμε ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. Ο πόλεμος μπορεί να αποτραπεί». Οι λαοί έχουν τη δύναμη, σημειώνουν στη σχετική ανακοίνωσή τους. Καταγγέλλουν πως παρά την παγκόσμια κατακραυγή ενάντια στον πόλεμο κατά του Ιράκ και παρά τις όποιες αντιθέσεις ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, «ο πόλεμος ώρα με την ώρα έρχεται πιο κοντά. Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να παρέχει κάθε υλική και ηθική διευκόλυνση για τη διεξαγωγή και τη γενίκευση του εγκλήματος».

Γι' αυτό καλούν τους εργαζόμενους, όλους τους εργάτες και υπαλλήλους την πρώτη μέρα έναρξης του πολέμου να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να προκηρύξουν απεργία. Οι μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές να οργανώσουν αποχή από τα μαθήματά τους. Οι έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες να κλείσουν τα καταστήματά τους. Οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι να βγουν στους δρόμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ