Τρίτη 18 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Απεργία! Ολοι στους δρόμους

Την πρώτη μέρα του πολέμου βγαίνουμε στους δρόμους, συγκλίνουμε στο Σύνταγμα στις 11 π.μ. και διαδηλώνουμε, με πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Σε παλλαϊκή αντιπολεμική κινητοποίηση και απεργία, καλεί η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Με ανακοίνωσή της, καλεί την πρώτη μέρα του νέου πολέμου, που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές, τους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές να οργανώσουν αποχή από τα μαθήματά τους. Τους εμπόρους και οι επαγγελματοβιοτέχνες να κλείσουν τα καταστήματά τους. Τους άνεργους και τους συνταξιούχους να βγουν στους δρόμους...

Καλεί τον ελληνικό λαό σε αγωνιστική ετοιμότητα και επισημαίνει ότι «στηρίζει την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων για 24ωρη απεργία, ταυτόχρονα με την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων». Κατεβαίνουμε στους δρόμους. Συγκλίνουμε όλοι στο Σύνταγμα στις 11 π.μ. και διαδηλώνουμε με πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ, τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», επισημαίνει στο κείμενο: «Φυσικά καταδικάζει τις νέες φιλοπόλεμες δηλώσεις Μπους - Μπλερ - Αθνάρ. Σημειώνει και την αφέλεια όσων μάς καλούν να ξεχωρίσουμε ανάμεσα σε "καλούς" και "κακούς" ιμπεριαλιστές. Να συνταχθούμε με το "γαλλογερμανικό άξονα" που δήθεν μάχεται υπέρ της ειρήνης. Να στηρίξουμε όσους δεν είχαν κανένα πρόβλημα στο παρελθόν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, να αιματοκυλήσουν τα Βαλκάνια. Να διαμελίσουν τη Γιουγκοσλαβία. Να οπλίσουν τους "UCΚάδες". Να βομβαρδίσουν επί 78 μέρες Σερβία και Μαυροβούνιο. Να ξεκινήσουν και πάλι πυρηνικές δοκιμές στις αποικίες τους στον Ειρηνικό Ωκεανό».

Η «Δράση» καλεί τους εργαζόμενους, γενικά τον ελληνικό λαό, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να μην τρέφει αυταπάτες. Να κλιμακώσει τους αγώνες του ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που υποκριτικά δήθεν θέλει την ειρήνη και από την άλλη παρέχει γην και ύδωρ στους επιδρομείς. Να παλέψει με κεντρικά αιτήματα:

- ΟΧΙ στον πόλεμο στο Ιράκ με ή χωρίς απόφαση του ΟΗΕ.

- Να βγει η Ελλάδα από τον πόλεμο, να κλείσει η βάση της Σούδας, να γυρίσουν οι φρεγάτες από τον Περσικό, να μη δοθεί καμιά διευκόλυνση στη μηχανή του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

- Να πει ΟΧΙ στη στρατιωτικοποίηση της ΕΕ και τον Ευρωστρατό.

Εξάλλου - και ανεξάρτητα από το εάν ο νέος ιμπεριαλιστικός πόλεμος ξεκινήσει τις επόμενες ώρες ή μέρες - αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα, υπογραμμίζεται στο κείμενο, αναμένεται να λάβει και η παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το Συντονιστικό Σωματείων Αθήνας, σήμερα Τρίτη, έξω από το υπουργείο Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος στις 10 π.μ., λόγω του κύματος ακρίβειας που πλήττει τα λαϊκά στρώματα. Αλλωστε, τονίζεται με έμφαση στην ανακοίνωση, με την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων, αναμένονται και νέες υψηλές αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ