Τρίτη 18 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΑΘΗΝΑ
Ούτε γη, ούτε νερό στους δολοφόνους!

Την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση παραχωρεί γην και ύδωρ στα αμερικάνικα στρατεύματα, ο λαός της Αθήνας - το περασμένο Σάββατο - σήκωσε για μια ακόμη φορά το ανάστημά του, δίνοντας γροθιά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που απλώνονται απειλητικά ανά τον κόσμο. «Χτες έσφαζαν στη Γιουγκοσλαβία, έκαιγαν μωρά στην Παλαιστίνη, σήμερα δίνουν τη χαριστική βολή στο Ιράκ. Αύριο θα είναι η σειρά μας», τόνισε ένας από τους χιλιάδες εργάτες που συμμετείχαν στη μαχητική πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Ενώ λίγο πιο δίπλα ένας συνταξιούχος συμπληρώνει: «Μπροστά στις φρικιαστικές εικόνες του πολέμου δειλιάζουν ακόμη και οι γενναίοι. Πρέπει να τους σταματήσουμε».

Συγκινητικές σκηνές ξετυλίγονται έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Τα παιδιά κρατούν το χέρι των παππούδων τους, κοντά και οι γονείς τους και όλοι μαζί ενώνουν τις φωνές τους με εκείνες των λαών της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής, ενάντια στον πόλεμο.

«Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Μπους φασίστα, δολοφόνε», είναι τα συνθήματα που δονούν την ατμόσφαιρα και γίνονται όλο και πιο δυνατά. Για να φτάσουν στα παιδιά της Βαγδάτης, της Παλαιστίνης, κάνοντας σαφές στα κοράκια του πολέμου: Ούτε γη, ούτε νερό στους δολοφόνους. Στο πέρασμα των διαδηλωτών της ειρήνης έξω από την Πρεσβεία, η οργή ξεχειλίζει και οι σημαίες των πετρελαϊκών εταιριών μαζί με την αστερόεσσα παίρνουν φωτιά.

Πορεία κατά του πολέμου, μετά από συγκέντρωση στο Σύνταγμα, έκανε και το «Κοινωνικό Φόρουμ», ενώ η «Συμμαχία ενάντια στον πόλεμο» περικύκλωσε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ