Τετάρτη 9 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Σιωπηλή η Προεδρία μπροστά στο έγκλημα

Ενώ οι Αμερικανοί δολοφονούν και δημοσιογράφους, η Ελληνική Προεδρία απλώς ανησυχεί

Κροκοδείλια δάκρυα έτρεξαν χτες από τα μάτια του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας όταν αναγκάστηκε να τοποθετηθεί για το νέο αμερικανικό έγκλημα στη Βαγδάτη, κατά δημοσιογράφων αυτή τη φορά.

«Αναλάβαμε - είπε ο Γ. Παπανδρέου - πρωτοβουλία ως Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ως προεδρεύουσα χώρα. Επικοινώνησα αμέσως με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, τον κ. Γκρόσμαν, στον οποίο μετέφερα αυτές τις ανησυχίες. Με διαβεβαίωσε ότι θα ενημερώσει το επιτελείο των ΗΠΑ και θα λάβουν υπόψη τους τις ανησυχίες αυτές και τα όποια αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια των δημοσιογράφων. Ελπίζω, λοιπόν, ότι μ' αυτή την ενέργεια έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε για την ασφάλεια των Ευρωπαίων δημοσιογράφων, όλων των δημοσιογράφων που μένουν στα ξενοδοχεία, που είναι γνωστά, το "Πάλεσταϊν" και το "Σέρατον"».

Οπως γίνεται αντιληπτό, ο υπουργός Εξωτερικών στη δήλωσή του, ούτε καταδίκασε ούτε διαμαρτυρήθηκε για τη νέα αμερικανική βαρβαρότητα. Απλώς εξέφρασε «ανησυχίες» οι οποίες.... ελήφθησαν υπόψη από τους Αμερικανούς.

Κατά τα λοιπά ο υπουργός στις δηλώσεις του αναφέρθηκε σε ζητήματα «υψηλής πολιτικής», όπως αυτό της διαχείρισης της μεταπολεμικής κατάστασης στο Ιράκ. «Θα ήθελα, επίσης, να τονίσω ότι τη Δευτέρα, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων έχουμε πάρει πρωτοβουλία να συζητήσουμε, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ευρώπης, το συγκεκριμένο ρόλο που θεωρούμε ότι θα πρέπει να έχει ο ΟΗΕ στην επόμενη φάση της ιρακινής κρίσης. Οπωσδήποτε, ο ρόλος αυτός θα πρέπει να είναι ουσιαστικός και θα μπορέσουμε έτσι να έχουμε μια ενωμένη φωνή. Ηδη, έχουμε αναδείξει το ρόλο αυτό στην προηγούμενη απόφασή μας στις Βρυξέλλες. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να αναδείξουμε ξανά την ομόφωνη και ομόθυμη βούλησή μας να ενισχύσουμε αυτόν τον Οργανισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ