Τετάρτη 9 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΧΑΝΙΑ - ΣΟΥΔΑ
Φυγάδευσαν τον «ράμπο» πριν τη δίκη του...

Οι Αμερικανοί προκαλούν λέγοντας πως δε γνωρίζουν πώς και πότε «απέδρασε» ο Αμερικανός αστυνομικός της Σούδας που είχε ληστέψει και κακοποιήσει κάτοικο των Χανίων

Αγανάκτηση και οργή, έχει προκαλέσει στο λαό των Χανίων η ξαφνική «διαφυγή» του Αμερικανού στρατιώτη Τζ. Φόσλερ, ο οποίος, μαζί με έναν ακόμα Αμερικανό, τον Στ. Ράιτ, στις 2 Φλεβάρη του 2002, είχαν κακοποιήσει και ληστέψει τη χανιώτισσα Ασημίνα Κάλλου, έξω από το σπίτι της στα Χανιά.

Αυτό συνέβη λίγες μέρες μόνο πριν την προγραμματισμένη δίκη των δύο Αμερικανών αστυνομικών του Πολεμικού Ναυτικού της αμερικανικής βάσης της Σούδας. Αποκαλύφθηκε όταν η δικηγόρος του θύματος, Ρούλα Παυλαντωνέα, όπως προβλέπεται, απευθύνθηκε στην αμερικανική βάση όπου κρατούνταν οι κατηγορούμενοι, για να τους γνωστοποιήσει τους μάρτυρες πολιτικής αγωγής.

Τότε και μόνο από την αμερικανική βάση, ενημερώθηκε ότι ο ένας κατηγορούμενος είχε δραπετεύσει χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν ούτε το πότε δραπέτευσε ούτε το πού βρίσκεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός αστυνομικός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, φυγαδεύτηκε από τις αμερικανικές αρχές, παρά τους ισχυρισμούς τους ότι δραπέτευσε και δε γνωρίζουν πού βρίσκεται.

Σε επικοινωνία του «Ρ» με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, προς δόξαν της ισχυρής Ελλάδας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, μας απάντησαν ότι «δε γνωρίζουν και δεν μπορούν να πουν τίποτα»!

Ομως, όπως μας είπε η κ. Ρούλα Παυλαντωνέα, η Εισαγγελία Εφετών από τη Δευτέρα 7 Απρίλη έχει ενημερωθεί με έγγραφο για την «απόδραση» του κατηγορούμενου «ράμπο», του Αμερικανού αστυνομικού, και όφειλε όχι μόνο να γνωρίζει το τι ακριβώς συνέβη αλλά και να ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον του. Αυτό, μέχρι χτες τουλάχιστον, δεν έχει γίνει παρόλο που το γεγονός αυτό το γνωρίζει τουλάχιστον μια βδομάδα τώρα...

Να θυμίσουμε ότι για τους δράστες αυτούς ο Αμερικανός πρεσβευτής Μίλερ είχε ζητήσει, υποκριτικά βεβαίως, συγνώμη από τα θύματα. Ετσι, μια ακόμα φορά, αναδεικνύεται η περιφρονητική στάση των Αμερικανών επικυρίαρχων. Αλλά και οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η υποτέλεια της κυβέρνησης που δίνει «γην και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές και με τη συμφωνία για την ετεροδικία που έχει υπογράψει.

Να θυμίσουμε ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τον Ιούνη του 2002 είχε ορίσει εγγύηση 2.000 - 2.500 ευρώ για την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων. Ο όρος αυτός δεν τηρήθηκε όμως από τους Αμερικάνους και γι' αυτό τότε ο ανακριτής διέταξε την προφυλάκισή τους. Λόγω των προνομίων που έχουν οι Αμερικανοί στη χώρα μας, όμως οι δύο κατηγορούμενοι δεν κρατήθηκαν από τις ελληνικές αρχές αλλά στην αμερικανική βάση της Σούδας.

Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει μαθήματα υποτέλειας, εφαρμόζοντας στο έπακρο την πολιτική του «είμαστε με τους Αμερικάνους», «ευχαριστούμε τους Αμερικάνους», αλλά και υποκρισίας απέναντι στον ελληνικό λαό, στον οποίο εξακολουθεί να είναι υπόλογη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ