Τετάρτη 9 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ
Θα ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους

Στον τόπο κατοικίας τους θα ψηφίζουν οι ετεροδημότες σύμφωνα με τις διατάξεις νομοσχεδίου το οποίο συζητείται από χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ομως η κυβέρνηση για μία ακόμα φορά φρόντισε να «φορτώσει» το νομοσχέδιο με άσχετες διατάξεις και τροπολογίες, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών που είναι μέλη της επιτροπής.

Οπως τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης, το νομοσχέδιο δεν έχει αρχή, μέση και τέλος και μάλιστα προστέθηκαν σε αυτό και επτά άσχετες τροπολογίες. Ο βουλευτής είπε ότι δεν έχει πολλές αντιρρήσεις για το θέμα της ψήφου των ετεροδημοτών, αφού είναι ένα θέμα που έπρεπε πλέον να ρυθμιστεί προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν στον τόπο καταγωγής τους. Ζήτησε όμως να γίνουν γρήγορα οι απαραίτητες ρυθμίσεις προκειμένου η ρύθμιση να ισχύσει από τις ερχόμενες εκλογές.

Ο Σπ. Στριφτάρης ζήτησε να σταματήσει επιτέλους το «βιολί» των άσχετων τροπολογιών και των άσχετων με το νομοσχέδιο ρυθμίσεων και ζήτησε να μην αλλάξει ο νόμος για τις πολιτογραφήσεις και να μην απελαύνονται οι λαθρομετανάστες στις περιπτώσεις αποδεδειγμένων «ανθρωπιστικών λόγων». Τέλος, τόνισε ότι επιφυλάσσεται για την τελική ψήφο στο νομοσχέδιο, ανάλογα με τις προτάσεις που θα κάνει τελικά αποδεκτές ο υπουργός. Τη συμφωνία τους με το θέμα της ψήφου των ετεροδημοτών εξέφρασαν και οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων, διαμαρτυρήθηκαν όμως για τις άσχετες διατάξεις και τροπολογίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ