Τετάρτη 9 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα μηνύματα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΠΕΛΦΑΣΤ ήταν σαφές και καθόλου τυχαία δεν ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησαν ο Τζορτζ Μπους και ο Τόνι Μπλερ. Θα έχουν το Ιράκ στην κατοχή τους, για όσο θέλουν, όπως θέλουν και θα εκμεταλλευτούν τα πάντα, όπως και όσο νομίζουν...

Φυσικά, αμφότεροι προανήγγειλαν ότι «θα ανακαλύψουν» τα όπλα μαζικής καταστροφής της Βαγδάτης και αν δεν υπάρχουν κάπου κρυμμένα - όπως λένε - κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει. Εχουν όλο το χρόνο ...να αλλάξουν την πραγματικότητα.

Εδώ, άλλαξαν τις έννοιες του διεθνούς δικαίου, του ανθρωπισμού, του αμυντικού και επιθετικού πολέμου και της εθνικής κυριαρχίας. Σε μερικά όπλα μαζικής καταστροφής θα κολλήσουν..;

ΑΛΛΩΣΤΕ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ περίπτωση του χτυπήματος στο ξενοδοχείο «Παλεστάιν», είπαν ότι υπήρχε ελεύθερος σκοπευτής. Τι κι αν δεν τον είδε και δεν άκουσε κανείς τις βολές του; Τον είδε το πλήρωμα του αμερικανικού τεθωρακισμένου και αυτό αρκούσε για να σημαδέψει τους τελευταίους ορόφους του ξενοδοχείου, όπου διέμεναν δημοσιογράφοι...

ΚΙ ΕΝΩ ΣΤΗΝ Βαγδάτη σκοτώνουν και δημοσιογράφους, κάποιοι εδώ στην Ελλάδα αρέσκονται να περπατούν κοστουμαρισμένοι πάνω στις ...ψηφιακές γέφυρες της πόλης και να ...σκοτώνουν τη δημοσιογραφία χάριν του εντυπωσιασμού.

Ισως, τέλος πάντων, κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι η γελοία αντίληψη περί «ακροαματικοτήτων» δεν αντέχει σε κάθε περίοδο και σε κάθε κατάσταση. Ιδίως, όταν συντελείται αυτό το έγκλημα στο Ιράκ.

Πάντως, ακόμα κι όταν δε σκοτώνουν δημοσιογράφους με τανκς, κάνουν ό,τι μπορούν για να «σκοτώσουν» κάθε λόγο, στάση και άποψη που αντιτίθεται στα σχέδιά τους, ζητώντας «πτώση των τόνων» και στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Αλλωστε, το βλέπουμε πλέον ξεκάθαρα και καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι όλοι, από την αμερικανική πρεσβεία μέχρι τους καναλάρχες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ, θέλουν να ξεφύγουν από το άβολο κλίμα του κόσμου που αντιστέκεται.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ