Τρίτη 6 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Κουρηδοκακαουνάκηδες

Στους αντιπάλους της κυβέρνησης, εσχάτως, συγκαταλέγεται ο Κουρής (μέχρι να ξαναγίνει φίλος τους, ως συνήθως...).

«Αυτή είναι η κατάντια, στην οποία έχουν οδηγήσει τον τόπο. Να εμφανίζεται μετά από 20 χρόνια ΠΑΣΟΚ ως αρχάγγελος της κάθαρσης ...ο Κουρής. Ποιος; Ο Κουρής! Αυτό θα πει να έχεις μετατρέψει ένα βασίλειο πιο σάπιο ακόμα και από το βασίλειο της Δανιμαρκίας. Τόσο σάπιο είναι το βασίλειό τους, τέτοια είναι η δυσοσμία και η μπόχα, που ακόμα και ο Κουρής μπορεί να εμφανίζεται ως αρχάγγελος της κάθαρσης...».

Αυτά σημείωνε ο «Ημεροδρόμος» (από τις 22 Απρίλη), μόλις ξέσπασε η σκανδαλολογία. Δυο βδομάδες μετά, το μόνο που έχουμε να συμπληρώσουμε είναι τούτο: Τέτοιοι που είναι αυτοί που κυβερνούν, μόνο κάτι τέτοιοι αντίπαλοι τους αξίζουν. Οπως ο Κουρής...

***

Ας πάμε τώρα στους φίλους του κ. Σημίτη.

Μέχρι επιστολή προς τον πρωθυπουργό έφτασε να στείλει, καταϊδρωμένος από την αγωνία του για τον τόπο, για το ΠΑΣΟΚ, για το σοσιαλισμό και την πορεία της Ευρώπης (!) - ένεκα η Ευρωπροεδρία - ο κύριος ...Κακαουνάκης. «Ανοιχτή επιστολή του Νίκου Κακαουνάκη στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη», διαλαλούσε η εφημερίδα του, το «Καρφί», προχτές.

Εκεί λοιπόν, ανάμεσα στις προσφωνήσεις: «Μα πόσο μεγάλος είστε Μεγάλε!» και στα «Πόσο σπουδαίος είστε Σπουδαίε!», αυτός ο ...αδάμας της δημοσιογραφίας, αφού ενημέρωσε τον καθηγητή Σημίτη ότι υπάρχουν «λαμόγια» στην «πιάτσα» (σ.σ.: άντε τώρα να τρέχει στον Βέλτσο για να του εξηγήσει τις άγνωστες λέξεις, ο Σημίτης...), εν κατακλείδι τον ανακήρυξε «εμπνευσμένο στρατηγό» (σ.σ.: τον Σημίτη) και τον παρακάλεσε να πάρει πίσω τον ...Τσουκάτο για να ξαναφτιάξει (ο «στρατηγός» Σημίτης) το ΠΑΣΟΚικό στράτευμα και να συντρίψει τα ...«λαμόγια».

***

Συμπερασματικά:

Εχει διαπιστωθεί ότι η αξία κάποιου φαίνεται από την αξία των αντιπάλων του.

Εχει διαπιστωθεί, επίσης, ότι «πες μου τους φίλους σου, να σου πω ποιος είσαι».

Ο κ. Σημίτης, λοιπόν (για να το πούμε στη γλώσσα του φίλου του, του κ. Κακακουνάκη), την ...«έκανε από κούπες». Και στα δυο: Και στους φίλους του και στους αντιπάλους του...


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ