Τρίτη 6 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ

ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΗΜΙΤΗ... «Οσο λοιπόν και αν είναι βαρετή η επανάληψη των ίδιων προτροπών, πρέπει για μιαν ακόμη φορά να επισημανθεί ότι υπάρχει χρόνος (μα ολοένα περιοριζόμενος) αλλαγής του σημερινού πολιτικού σκηνικού, με πρωτοβουλίες, πάντοτε, του κ. Σημίτη!» (Στ. Ψυχάρης - ΒΗΜΑ της Κυριακής).

ΟΛΟΙ «ΣΤΟΧΟΙ»... «Οσο, μάλιστα, εντείνεται το κλίμα της σκανδαλολογίας, που συνειδητά και μεθοδευμένα καλλιεργείται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλό θα είναι να συνειδητοποιήσουν στο ΠΑΣΟΚ ότι όλοι αποτελούν ενδεχόμενους στόχους, όπως το παρελθόν έχει αποδείξει» (Από το άρθρο του ΕΘΝΟΥΣ).

«ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΙ» ΝΟΜΟΙ: «Είμαι υπέρ όχι μόνο να "σπάσει" η Β΄ Αθήνας, αλλά υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου συνολικά. Μετά τις εκλογές του 2000, στο υπουργείο Εσωτερικών είχαμε αρχίσει την επεξεργασία για έναν νέο εκλογικό νόμο, κατά τα γερμανικά πρότυπα, με έναν αριθμό βουλευτών που θα εκλέγονται από πανελλαδική λίστα και μονοεδρικές περιφέρειες» (Βάσω Παπανδρέου - ΝΕΑ).

ΠΡΟΣΟΧΗ ...ΠΡΟΩΡΕΣ ΚΑΛΠΕΣ: «Οι τελευταίες εξελίξεις που σημειώνονται στο κυβερνητικό στρατόπεδο απαιτούν αυξημένη προσοχή από τη Νέα Δημοκρατία που δεν πρέπει να αποκλείει το ενδεχόμενο του εκλογικού αιφνιδιασμού. Ο πόλεμος αποκαλύψεων που έχει ξεσπάσει στο ΠΑΣΟΚ επιταχύνει τη φθορά της κυβέρνησης και επιτείνει το κλίμα πολιτικής ρευστότητας ενισχύοντας το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες το προσεχές φθινόπωρο» (Από το άρθρο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ).

ΠΙΣΩ ...ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ: «Εν μέσω των χρηματιστηριακών σκανδάλων που κλυδωνίζουν το σύστημα εξουσίας, πυροδοτείται νέα κινητικότητα για την ανάθεση έξι μεγάλων οδικών έργων, με συμβάσεις παραχώρησης, συνολικού ύψους άνω των 6 δισ. ευρώ. Είναι τα έργα ολοκλήρωσης του άξονα ΠΑΘΕ, της πολύπαθης Εγνατίας και της κατασκευής της λεγόμενης Ιόνιας οδού από την Καλαμάτα έως την Ηγουμενίτσα... Η πλευρά των εργολάβων και των τραπεζών πιέζει να δρομολογηθεί τώρα η μοιρασιά των έργων και δίνει μάχη χαρακωμάτων να μην προωθηθεί θεσμικό πλαίσιο για τις συμβάσεις παραχώρησης το οποίο θα αποκλείει εγγυήσεις δανειακών συμβάσεων, φορολογικές και άλλες διευκολύνσεις των ιδιωτών από το Δημόσιο. Κοντολογίς υποδεικνύει να εφαρμοστούν τα μοντέλα της Αττικής Οδού και του αεροδρομίου των Σπάτων...» (Αργύρης Δεμερτζής -ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ