Τρίτη 6 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στις 21-22 Μάη οι εκλογές της ΕΣΗΕΑ

Το διήμερο Τετάρτη -Πέμπτη 21-22 Μάη θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας διοίκησης στην Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Αυτό αποφάσισε, χτες, η Γενική Συνέλευση των μελών της Ενωσης. Οι εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής όπως ισχύει σε όλα τα σωματεία, αντί του μεικτού πλειοψηφικού που γινόταν τα τελευταία χρόνια...

Αξίζει να τονιστεί ότι, όπως γίνεται όλα τα τελευταία χρόνια, και η χτεσινή γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ πραγματοποιήθηκε παρουσία, περίπου, 150 δημοσιογράφων, από τα 3.500 μέλη της Ενωσης. Κι αυτό υπογραμμίζει τις ευθύνες, όχι μόνον της απερχόμενης αλλά και των προηγούμενων διοικήσεων της ΕΣΗΕΑ που με την τακτική της συναίνεσης και της συνδιαλλαγής, του παραγοντισμού και της γραφειοκρατικής λειτουργίας που επέβαλαν, οδήγησαν την Ενωση σε ανυποληψία.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως και η χτεσινή συνέλευση κατέληξε, με ευθύνη του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ, σε μια ανούσια διαδικασία, μακριά από τα μεγάλα προβλήματα που «πνίγουν» το δημοσιογραφικό κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε καν απολογισμός του απερχόμενου ΔΣ δεν υπήρχε... Αντί να εντοπιστούν οι αιτίες και οι υπεύθυνοι για τα προβλήματα του κλάδου, ώστε να χαραχτεί αγωνιστική πορεία αντιμετώπισής τους, τα μέλη του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ, περιορίστηκαν να προβάλουν τις προσωπικές τους απόψεις, καταγράφοντας απλώς, και αποσπασματικά, ορισμένα προβλήματα.

Αναδείχνεται, έτσι, ακόμα περισσότερο, η ανάγκη οι δημοσιογράφοι με τη μαζική συμμετοχή τους στις εκλογές και την υπερψήφιση του αγωνιστικού ψηφοδελτίου της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» να πάρουν στα δικά τους χέρια την τύχη της ΕΣΗΕΑ, αλλάζοντας τους συσχετισμούς, για έναν άλλο αγωνιστικό προσανατολισμό στην Ενωση.

Το χειρότερο, ακόμα, είναι πως, με τον τρόπο που οργανώθηκε η συνέλευση, δεν έγινε δυνατό στη συνέλευση να γίνει ουσιαστική συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ