Σάββατο 21 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα εχθρικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΧΘΡΟΙ ΠΑΝΤΟΥ! Ετσι και μόνον έτσι αντιμετωπίζουν οι 25 (κατ' ευφημισμόν) ηγέτες τα πράγματα, από το «Πόρτο Καρράς» της Χαλκιδικής, φρουρούμενοι από μια πρωτοφανή συγκέντρωση φανερών και κρυφών κατασταλτικών δυνάμεων...

Εχθροί στο Ιράν, κράτη - απειλές και προετοιμασίες όπλων μαζικής καταστροφής ανά τον κόσμο - λένε - την ώρα που οι ΗΠΑ διακηρύττουν σε όλους τους τόνους πως διατηρούν το δικαίωμα ανάληψης στρατιωτικής δράσης, προκειμένου να εμποδίσουν την κατασκευή πυρηνικών.

Εχθροί σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αφού σύμφωνα με το κείμενο Σολάνα - με το οποίο ουδείς διαφώνησε σ' αυτήν τη Διάσκεψη - πρώτιστο μέλημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι η καταστολή της «τρομοκρατίας» με κριτήρια, που «θα» οριστούν. Και έχουμε σαφή δείγματα από το παρελθόν για το ποια θα είναι αυτά.

Εχθροί οι μετανάστες κάθε είδους, ακόμα κι αυτοί που δημιουργούνται από τους πολέμους που στηρίζει η ΕΕ. Δεν υιοθετήθηκαν - μας λένε - οι «ακραίες» θέσεις των Βρετανών περί στρατοπέδων συγκέντρωσης και προωθούνται οι «μη ακραίες» θέσεις για ...απλά στρατόπεδα εκτός Ευρώπης.

Εχθροί, φυσικά, και οι διαδηλωτές, που απειλούν να διαταράξουν την «Ευρωπαϊκή Γαλήνη» του «Πόρτο Καρράς». Εχθρικά και όσα αντιπροσωπεύουν, εχθρική και κάθε φωνή που αμφισβητεί τα «θέσφατα» της Νέας Τάξης στην Ευρώπη.

ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ άδικοι όμως ...έχουν και φίλους. Αλλωστε, η αποκατάσταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ είναι από τα πρώτα θέματα στην «ατζέντα», έστω και συγκαλυμμένα με τις γενικολογίες περί «ευρωατλαντικών σχέσεων» και «διεθνών ισορροπιών».

Κι αφού οι «φλέβες της γης» ανοίγουν την Κυριακή στο Ιράκ και οι αγωγοί του «κατεχόμενου» πετρελαίου θα αρχίσουν να τρέχουν και να εξάγουν, τότε μάλλον ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ενωση είναι καιρός να γίνουν ...αδερφοποιτοί.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ