Σάββατο 21 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Μία και ενιαία η εργατική τάξη σ' όλο τον κόσμο

Ανακοίνωση της Κίνησης σχετικά με τη συζήτηση για τη λαθρομετανάστευση

Σε ανακοίνωσή της, αναφερόμενη στη συζήτηση για τη λαθρομετανάστευση, η Κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», σημειώνει τα παρακάτω:

«Η "Δράση: Θεσσαλονίκη 2003", με αφορμή τις θέσεις και τις αντεργατικές πολιτικές που συζητά η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για τη λαθρομετανάστευση, έχει να δηλώσει τα εξής: Η συζήτηση που διεξάγεται από τους Ευρωπαίους ηγέτες με θέμα τη λαθρομετανάστευση, αποτελεί προσβολή και βάναυση πρόκληση σε βάρος των Ελλήνων εργαζόμενων, των εργαζομένων της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστών από διάφορες χώρες.

Αυτοί που με τις αποφάσεις τους και με τα όπλα μαζικής καταστροφής ισοπεδώνουν, καίνε, λεηλατούν 10άδες χώρες και λαούς. Αυτοί οι ίδιοι που με τις αποφάσεις τους και την πολιτική τους, καταληστεύουν τον πλούτο των λαών καταδικάζοντάς τους στην ανεργία, στην πείνα, στην εξαθλίωση, στο θάνατο, μαζί με το άλλο ιμπεριαλιστικό κέντρο, το αμερικάνικο.

Αυτοί οι ίδιοι αυτές τις μέρες συζητούν τι θα κάνουν με τα θύματα της πολιτικής τους, τι πρόσθετα μέτρα θα πάρουν, ώστε αυτά τα θύματα να είναι λιγότερο ακίνδυνα για αυτούς, αλλά περισσότερο εκμεταλλεύσιμα, με ποιο φθηνή εργατική δύναμη, στο περιθώριο της ζωής.

Για τη "Δράση: Θεσσαλονίκη 2003" η εργατική τάξη της χώρας μας, η εργατική τάξη της Ευρώπης, του κόσμου συνολικά είναι μια ενιαία ανεξάρτητη από χώρα, φυλή, γλώσσα και θρησκεία.

Οι εργαζόμενοι συνολικά έχουν μεγάλη υποχρέωση να σφυρηλατήσουν την αλληλεγγύη και την ενότητά τους, να αναπτύξουν τη δράση και τους αγώνες τους όλο και πιο αταλάντευτα, αποφασιστικά, ενάντια στις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους, σε αυτούς που στη Χαλκιδική με περίσσια ξετσιπωσιά συζητούν για πρόσθετα μέτρα ενάντια στα θύματά τους, στην εργατική τάξη της χώρας μας, της Ευρώπης, τους μετανάστες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ