Σάββατο 21 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ευρω-γκάνγκστερ

Πολύ χαρούμενος και ευτυχής δήλωσε ο κ. Σημίτης για το κείμενο Σολάνα, περί την «ευρωπαϊκή στρατηγική ασφάλειας», ένα - τρόπον τινά - πρόπλασμα «προγράμματος» της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ.

Ας δούμε μερικά σημεία του κειμένου:

«Η καλύτερη εγγύηση της ασφάλειάς μας είναι ένας κόσμος δημοκρατικών κρατών με χρηστή διακυβέρνηση. Η διάδοση της χρηστής διακυβέρνησης», λέει το κείμενο Σολάνα, είναι ένας από τους «καλύτερους τρόπους ισχυροποίησης της διεθνούς τάξης».

«Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε προτού ξεσπάσει η κρίση. Οσο νωρίτερα αρχίσει η πρόληψη των συγκρούσεων και των απειλών τόσο καλύτερα», συνεχίζει ο Σολάνα.

Και προσθέτει: «Στα διαλυμένα κράτη μπορεί να χρειαστούν στρατιωτικά μέσα για την αποκατάσταση της τάξης»...

***

Νομίζουμε ότι - μέσα από το ίδιο τους το κείμενο - γίνεται εύληπτο για πιο πράγμα είναι «ευτυχής» ο κ. Παπανδρέου:

Επειδή, η ΕΕ, α) δίνει στον εαυτό της το δικαίωμα να... «διαδίδει» (!) τη... «χρηστή διακυβέρνηση» (!), σε τρίτες χώρες, των οποίων η διακυβέρνηση δε θεωρείται «χρηστή» από τους «25»... β) δίνει στον εαυτό της το δικαίωμα να δρα ακόμα και «προληπτικά» για τη «διάλυση» κρατών... γ) παραχωρεί στον εαυτό της το δικαίωμα, αφού τις «διαλύσει» και για να τις «διαλύσει», να επεμβαίνει έναντι τρίτων χωρών ακόμα και στρατιωτικά!

***

Ολα αυτά, μέχρι τώρα, λέγονταν «ιμπεριαλισμός», λέγονταν «επέμβαση στα εσωτερικά τρίτων χωρών», λέγονταν «εισβολή».

Τώρα οι «25» τα βαφτίζουν «διεθνή τάξη»...

Αλλη μια «επιτυχία» της Ελληνικής Προεδρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ