Σάββατο 21 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
Τα ... γκαρσόνια της Ευρώπης

Τα λούσα και τα αστραφτερά φώτα στις συνεδριάσεις και τις δεξιώσεις της ΕΕ δεν αφορούν άλλους, παρά τους «ηγέτες», τους παρατρεχάμενούς τους, τους συνεργαζόμενους με αυτούς μεγαλοκαρχαρίες, άντε και τους εκάστοτε και κατά συνθήκη φιλοξενούμενούς τους. Παραπέρα;

* * *

Το μαύρο σκοτάδι... Στο τριήμερο της Συνόδου Κορυφής, ακούστηκαν πολλά, κυρίως για τη νέα διοίκηση του «Πόρτο - Καρράς» (μεγαλοεπιχειρηματίας Στέγκος), το τι εξασφάλισε για να φιλοξενήσει τις «εργασίες», αλλά και τις συνθήκες εργασίας στο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Ακούστηκαν πολλά και δεν μπορούν να διασταυρωθούν όλα. Ωστόσο μπορούμε, νομίζουμε, κάτι να σας μεταφέρουμε.

* * *

Οι κάτοικοι του γειτονικού Ν. Μαρμαρά είναι οργισμένοι με τις επεκτάσεις του ξενοδοχείου, που επιχειρεί ο Στέγκος προς την παραλία αυθαίρετα, σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Αναφέρεται, μάλιστα, ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας προχώρησε στην κατασκευή χώρων (απαραίτητων για τη Σύνοδο), χωρίς την άδεια της Πολεοδομίας, την οποία θα πάρει ...εκ των υστέρων.

* * *

Για τις ανάγκες της Συνόδου, έφερε φτηνό προσωπικό από τη Λετονία (σπουδαστές σχολής τουριστικών επαγγελμάτων). Την ίδια ώρα που οι «ηγέτες» συζητούσαν, λίγα μέτρα πιο πέρα, για την «ενσωμάτωση» των μεταναστών.

* * *

Ισως η εικόνα των Λετονών σπουδαστών να έχει και το συμβολισμό της. Αφού η χώρα τους θα είναι ένα από τα νέα μέλη της ΕΕ, έχοντας υποστεί προηγουμένως τη λεηλασία των ισχυρών της ΕΕ και με τους εργαζόμενους αντικείμενα σκληρής εκμετάλλευσης.

* * *

Για να αμβλύνει κάπως τις εντυπώσεις (κυρίως στον ντόπιο πληθυσμό και σε όσους, αντί να τα «βάλουν» με την κυρίαρχη πολιτική που γεννά ανεργία, βρίζουν τους αλλοδαπούς που τους «κλέβουν» τις δουλιές), χρησιμοποίησε ως αρχισερβιτόρους Ελληνες και Ελληνίδες. Ωστόσο, επέβαλε εξοντωτικούς ρυθμούς εργασίας. Δεν επέτρεπε διαλείμματα ούτε για κολατσιό, με αποτέλεσμα (κατά ορισμένες πληροφορίες) Πέμπτη και Παρασκευή να υποβληθούν παραιτήσεις από εργαζομένους στα όρια της εξάντλησης.

* * *

Πίσω στα φώτα, οι κάθε είδους πρόεδροι και προεδρεύοντες αλληλοσυγχαίρονταν για τη συμπλήρωση άλλης μιας επιτυχημένης - με τα δικά τους μέτρα και σταθμά - Προεδρίας.

* * *

Και το τελειωτικό: Η Ελληνική Προεδρία χάριζε στους φιλοξενούμενούς της πετσέτες. Στην ούγια, το έλεγε ξεκάθαρα: «Made in Egypt. 100% finest egyptian cotton». Οι Θεσσαλοί βαμβακοπαραγωγοί μπορούν να περιμένουν. Μήπως, τελικά, οι τραπεζοκόμοι της Βαλτικής την έχουν καλύτερα;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαίτησαν μέτρα για επανέναρξη της εκπαίδευσής τους(2021-03-18 00:00:00.0)
Κρατάει τη νίκη(2013-10-12 00:00:00.0)
Κακή αλλά νικήτρια(2012-10-17 00:00:00.0)
OΧΙ Παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς(2003-09-19 00:00:00.0)
Με διαδηλώσεις υποδέχτηκαν τον Μπλερ(2002-02-16 00:00:00.0)
Υποσχέσεις ...για στήριξη από το υπουργείο Παιδείας(1999-12-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ