Σάββατο 1 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συγκρίσεις

Η υπόσχεση της ΝΔ, για άμεση απόδοση στους χαμηλοσυνταξιούχους 150.000 δραχμών το μήνα, είπε προχτές ο Κ. Σημίτης συνεπάγεται ένα κόστος 600 δισ. δραχμών, το οποίο θα βάλει σε κίνδυνο την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ. Ενα τέτοιο πρόγραμμα η ΕΕ θα το γυρίσει πίσω, συμπλήρωσε.

Τα σημειώνουμε όχι γιατί παίρνουμε τοις μετρητοίς τις προεκλογικές «φούσκες» του Κ. Καραμανλή. Ούτε, για τα όσα πράγματι αποκαλύπτουν τα παραπάνω λόγια του πρωθυπουργού, σχετικά με το ρόλο της ΕΕ και τις σχέσεις της χώρας μας μ' αυτή. Τα σημειώνουμε μόνο και μόνο για τον εξής λόγο:

Λίγες ώρες πριν διεξαχθεί το διαβόητο «ντιμπέιτ», ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας ανακοίνωσε, επισήμως και δημόσια, ότι τα καθαρά κέρδη του ομίλου, για το 1999, έφτασαν στα 361,5 δισ. δραχμές, σημειώνοντας αύξηση 98%, σχετικά με το 1998. Κι αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς στο τρέχον έτος, θα ξεπεράσει τα 600 δισ.

Αυτή είναι η ΕΕ, η ΟΝΕ, η πολιτική των «ευρω-μονοδρόμων» και των δυο εκπροσώπων του δικομματισμού κλπ., κλπ. Μισό εκατομμύριο και πάνω χαμηλοσυνταξιούχοι δεν έχουν δικαίωμα σε μια ανεπαρκή - τουλάχιστον - σύνταξη 150.000 δραχμών το μήνα. Ενας τραπεζικός όμιλος, όμως, μπορεί να «τσεπώνει» το αντίστοιχο ποσό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ