Σάββατο 1 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πώς είδε ο Τύπος τη συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

 Η Αλέκα Παπαρήγα με τον μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, τη Λιάνα Κανέλλη και τη Μαρία Πρίφτη, στο Ζάπειο, λίγο πρίν αρχίσει η συνέμτευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Η Αλέκα Παπαρήγα με τον μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, τη Λιάνα Κανέλλη και τη Μαρία Πρίφτη, στο Ζάπειο, λίγο πρίν αρχίσει η συνέμτευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Οι περισσότερες εφημερίδες που κυκλοφόρησαν χτες είχαν ρεπορτάζ στις πολιτικές τους σελίδες για τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στο Ζάππειο. Στα ρεπορτάζ των εφημερίδων εκτός από την προβολή των θέσεων του Κόμματος, όπως τις παρουσίασε η Αλ. Παπαρήγα, ιδιαίτερο βάρος δίδεται και στις απαντήσεις που έδωσε σχετικά με τον Χαρ. Φλωράκη. Η Αλ. Παπαρήγα απάντησε στην ερώτηση των δημοσιογράφων «γιατί δε βλέπουν τον Χαρ. Φλωράκη στις προεκλογικές εκστρατείες», η οποία βρίσκεται σε όλες τις εφημερίδες, λέγοντας ότι «ο επίτιμος πρόεδρος του Κόμματος αγωνιά καθημερινά για το ποσοστό του ΚΚΕ και προσφέρει με το δικό του τρόπο στον κοινό αγώνα».

Στον «Αδέσμευτο» του Μήτση, υπάρχει ένα κείμενο περίπου 200 λέξεων μέσα σε πλαίσιο στη σελίδα 7 της εφημερίδας. Το θέμα έχει τίτλο: «Παπαρήγα: Υπερέβησαν κάθε όριο πρόκλησης οι δυο μονομάχοι». Στο κυρίως κείμενο παρουσιάζει τις βασικές θέσεις του ΚΚΕ που ανέπτυξε η ΓΓ του Κόμματος.

Η εφημερίδα «Αθηναϊκή» έχει ρεπορτάζ στη σελίδα 6 για τη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, και έχει τίτλο: «Αγώνας ταξικός». Παράλληλα, με έντονα γράμματα και μέσα σε εισαγωγικά μεταφέρει τα λόγια της Αλ. Παπαρήγα, στην αρχή του ρεπορτάζ: «Αν ο λαός ψηφίσει με κριτήριο το ταξικό του συμφέρον τότε ο δικομματισμός θα γκρεμιστεί. Γιατί ποιος άλλος θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, εκτός από τους βιομηχάνους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους διάφορους παρατρεχάμενους». Επίσης, μέσα στο θέμα υπάρχουν δυο μαυρισμένοι υπότιτλοι, ο πρώτος «Η κυβέρνηση θέλει την ανατροπή Μιλόσεβιτς» και ο δεύτερος «Σκληρή κριτική σε ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ».

Η «Ακρόπολις», σε μικρό ρεπορτάζ που φιλοξενεί στις σελίδες της, «εφευρίσκει» και το δηλώνει και στον τίτλο της: «"Πλάγια" έκκληση Παπαρήγα προς ΣΥΝ - ΔΗΚΚΙ»...

Η εφημερίδα «Εθνος», έχει αρκετά μεγάλο κείμενο στη σελίδα 23 και τίτλο: «Πλήγμα στο δικομματισμό». Ενώ με έντονα μαύρα γράμματα και πλάγιο τίτλο: «Η ΓΓ του ΚΚΕ κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι "συναγωνίζονται σε προκλητικότητα"». Το ρεπορτάζ του «Ε», προβάλλει μπροστά την απάντηση της Αλ. Παπαρήγας σχετικά με τις ερωτήσεις που έγιναν για το Χ. Φλωράκη.

Ο «Ελεύθερος Τύπος», για το συγκεκριμένο θέμα έχει τίτλο: «Η ενδυνάμωση του ΚΚΕ το δικό μας "στοίχημα"» και μικρό σχετικά ρεπορτάζ στη σελίδα 10. Επίσης, με την ενδυνάμωση του ΚΚΕ και τη συσπείρωση του λαϊκού Μετώπου, ασχολείται η εφημερίδα στο υπόλοιπο θέμα.

Πρώτο θέμα στην πέμπτη σελίδα των πολιτικών της θεμάτων, έχει η «Ελευθεροτυπία» τη συνέντευξη Τύπου της ΓΓ του ΚΚΕ στο Ζάππειο. Στο θέμα τίτλος είναι: «ΚΚΕ: Ούτε παράθυρο ανοιχτό σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ» και πάνω απ' αυτό μέσα σε εισαγωγικά: «Να χτυπηθεί ο δικομματισμός έστω και από διαφορετικούς δρόμους». Το ρεπορτάζ της «Ε» ξεκινάει με τη θέση της Αλ. Παπαρήγα, όπως τονίζει και με έντονα μαύρα γράμματα αναφέρεται: «Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει μεγάλη ζημιά στον τόπο όπως και η ΝΔ. Γι' αυτό και δεν είναι δυνατόν να καταφερθεί αποφασιστικό χτύπημα στο δικομματισμό, όταν κάποιος αφήνει παράθυρα ανοιχτά για συνεργασία στο μέλλον με το κυβερνών κόμμα».

Η εφημερίδα «Εξουσία» παρουσιάζει μεγάλα αποσπάσματα από τη συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη σελίδα 7 της εφημερίδας και έχει τίτλο: «Νίκη του λαού η ήττα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ». Ο τίτλος της εφημερίδας «πηγάζει» από τη θέση που διατύπωσε η Αλ. Παπαρήγα και προβάλλεται στην αρχή του ρεπορτάζ. Συγκεκριμένα: «Με τα σημερινά δεδομένα νίκη του λαού είναι να μειωθεί κατά πολύ το συνολικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και να αναδειχτεί το ΚΚΕ σε ισχυρή αντιπολίτευση». Επίσης, αναφορά γίνεται στην κριτική που άσκησε η Αλ. Παπαρήγα στην κυβέρνηση για τη στάση της στο Γιουγκοσλαβικό, όπως και την κριτική της απέναντι σε ΔΗΚΚΙ και ΣΥΝ.

Δεύτερο θέμα έχει η εφημερίδα «Η Βραδυνή», στην 12η σελίδα της, τη συνέντευξη Τύπου του Ζαππείου και προβάλλει ως τίτλο: «Καλός πατριώτης, ο... καλός διεθνιστής»! Αφορμή για τον τίτλο, όπως προβάλλεται και στην αρχή του ρεπορτάζ, η δήλωση - απάντηση της Αλ. Παπαρήγα στο δημοσιογράφο της «Β», ότι «το ΚΚΕ έχει κατοχυρώσει τον πατριωτισμό ως στοιχείο της φυσιογνωμίας του». Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απάντησε με τον τρόπο αυτό στην ερώτηση του δημοσιογράφου: «Εάν συνυπάρχουν αρμονικά ο διεθνισμός που πρεσβεύει ο κομμουνισμός και η προσήλωση στην ιδέα της πατρίδας και της εθνικής ταυτότητας, που πρεσβεύουν κάποιες επιφανείς προσωπικότητες του δημοσίου βίου που συμμετέχουν ή στηρίζουν τους συνδυασμούς του ΚΚΕ».

Η εφημερίδα «Η Καθημερινή» αφιερώνει σχετικά μικρό χώρο στην πέμπτη σελίδα της για τη συνέντευξη Τύπου της Αλ. Παπαρήγα και έχει τίτλο: «ΚΚΕ: Εμείς εκφράζουμε την "άλλη" πολιτική». Κάνει αναφορά στα αρνητικά σχόλια της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τους εκπροσώπους του δικομματισμού. Εχει υπότιτλο στο ρεπορτάζ: «Βολές κατά ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ».

Με τη σειρά της, η εφημερίδα «Η Νίκη», προβάλλει ως τίτλο: «Παπαρήγα κατά ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ» και έχει υπότιτλο: «Η γραμματέας του ΚΚΕ επανέλαβε ότι τα άλλα δύο κόμματα της αριστερής αντιπολίτευσης τηρούν μεσοβέζικη στάση απέναντι στην κυβέρνηση». Το ρεπορτάζ ξεκινάει με τα λόγια της Αλ. Παπαρήγας «η ΟΝΕ είναι μόνο η αρχή» και κλείνει με την επισήμανσή της ότι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ δεν είναι απλώς ρεαλιστική, αλλά και πρόταση εξουσίας, ασχέτως αν απαιτεί πολύ περισσότερο κόπο και θυσίες απ' ό,τι η προσαρμογή στη σημερινή τάξη πραγμάτων.

Η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», έχουν τίτλο: «Επίθεση κατά του δικομματισμού από την Αλέκα Παπαρήγα», και μεταξύ άλλων αναφέρει το στόχο του ΚΚΕ που έθεσε η Αλ. Παπαρήγα και μέσα σε εισαγωγικά μεταφέρει «να οικοδομήσουμε το αντίπαλο δέος».

Τέλος, «Το Βήμα» έχει τίτλο στο ρεπορτάζ που δημοσιεύει στη σελίδα δέκα: «Λεπτή κόκκινη διαχωριστική γραμμή από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας», και αναφέρει στο εισαγωγικό του ότι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα κατηγόρησε τον ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τι έγραψε ο Τύπος για το Συνέδριο (2009-02-24 00:00:00.0)
Πώς είδε ο Τύπος το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ (2005-02-11 00:00:00.0)
Πώς και γιατί δεν την είδε ο Τύπος... (2004-06-30 00:00:00.0)
Ο Τύπος για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος (2004-06-11 00:00:00.0)
Ο Τύπος για το «ντιμπέιτ» (2004-06-10 00:00:00.0)
Μεγαλειώδες το προχτεσινό συλλαλητήριο ενάντια στη δίωξη του «Ρ» (2000-02-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ