Σάββατο 1 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Ναι στο ψηφοδέλτιο αντίστασης και προοπτικής

Να αποκτήσει δική της φωνή στη Βουλή η Πέλλα, να υπερψηφιστούν οι κομμουνιστές υποψήφιοι του Νομού, ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας από τους κατοίκους των Γιαννιτσών, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο ΚΑΠΗ, το υποκατάστημα του ΙΚΑ και το Νοσοκομείο της πόλης, αλλά και αργότερα χθες βράδυ, την ώρα της ομιλίας του στην προεκλογική συγκέντρωση, στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.

Μια συγκέντρωση που ήρθε να ενισχύσει τις αισιόδοξες εκτιμήσεις των κομμουνιστών πως ο εργαζόμενος και ο αγροτικός κόσμος του Νομού Πέλλας, σ' αυτές τις εκλογές, θα ενισχύσει μαζικά το ψηφοδέλτιο αντίστασης και προοπτικής του ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο υποψήφιος βουλευτής Λευτέρης Ζεγγίνης, ο οποίος περιέγραψε την άσχημη κατάσταση του νομού που συνδέεται με τα προβλήματα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και σημείωσε τη σημαντική συμβολή του ΚΚΕ στις τοπικές αγροτικές, αλλά και τις μεγάλες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις.

Επίσης χαιρέτισε ο Θανάσης Βαλανάς, στέλεχος της «Κομμουνιστικής Ανανέωσης», ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα οξυμένα προβλήματα της ανεργίας, της συρρίκνωσης και του ξεπουλήματος της παραγωγικής βάσης της χώρας και έθεσε ως αναγκαία προϋπόθεση για θετικές αλλαγές, την ενίσχυση του ΚΚΕ ώστε να οικοδομηθεί το Λαϊκό Μέτωπο.

Η περιοδεία

Τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ συνόδευαν στην περιοδεία, οι υποψήφιοι βουλευτές στο Νομό Λευτέρης Ζεγγίνης, Μιχ. Φουνταλής, καθώς και κλιμάκιο της ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ.

«Να ψηφίσετε κομμουνιστή βουλευτή για να είναι αυτός συνέχεια στο πλευρό σας», έλεγε ο Στρ. Κόρακας στους εργαζόμενους του νοσοκομείου. «Ετοιμάζουν μεγάλη επίθεση μετά τις εκλογές σε βάρος των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όπως αποφασίστηκε στη Λισαβόνα. Οποιο κόμμα από τα δύο κερδίσει, τα ίδια θα κάνει, όταν σχηματίσει κυβέρνηση. Εσείς είστε εργαζόμενοι και το μοναδικό συμφέρον σας είναι να στηρίξετε το ΚΚΕ, που δεσμεύεται πάντα και κρατά την υπόσχεσή του ότι με όλες του τις δυνάμεις θα παλεύει για τα συμφέροντα των εργαζομένων», συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Οπως εξήγησαν εργαζόμενοι, ασθενείς και συγγενείς τους, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ στα Γιαννιτσά υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία, επειδή το νοσοκομείο της πόλης δεν τους παρέχει πολλές υπηρεσίες (για παράδειγμα, εργαστηριακές εξετάσεις), με αποτέλεσμα ένας ολόκληρος πληθυσμός να αναγκάζεται να καταφεύγει στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Επίσης το νοσοκομείο δε διαθέτει συνταγολόγιο του ΙΚΑ κι έτσι οι ασθενείς θα πρέπει να επισκέπτονται, στη συνέχεια, τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ για να δικαιολογούν τη χορήγηση των φαρμάκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ