Σάββατο 1 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέο ντιμπέιτ την Πέμπτη

Νέα τηλεοπτική «αναμέτρηση» του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και του αρχηγού της ΝΔ Κ. Καραμανλή θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Ρ» από τα επιτελεία των δύο κομμάτων, τα τελευταία ήρθαν σε μια πρώτη προφορική συμφωνία, για τη διεξαγωγή νέου ντιμπέιτ, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, το πιθανότερο την ερχόμενη Πέμπτη. Ο λόγος για την επανάληψη - σύμφωνα με τις ίδιες πηγές - είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με μετρήσεις εταιριών για λογαριασμό και των δύο κομμάτων, που έγιναν λίγες ώρες μετά την τηλεοπτική παρουσία των δύο αρχηγών, ο αριθμός των αναποφάσιστων ψηφοφόρων πολλαπλασιάστηκε, αντί να μειωθεί, ενώ παρουσιάζονται και τάσεις, να προσανατολίζονται σε άλλα - εκτός των δύο- κόμματα. Τα επιτελεία των εκπροσώπων του δικομματισμού συμφωνούν στην εκτίμηση πως «η ισοπαλία στο ντιμπέιτ ευνόησε τα μικρότερα κόμματα».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Ρ», από τις ίδιες πηγές, δύο ήταν κυρίως οι λόγοι, που προκάλεσαν την κατ' αρχήν συμφωνία των δύο κομμάτων να επαναλάβουν το προχτεσινό τηλεοπτικό σόου. Οσον αφορά τη ΝΔ, το γεγονός πως ο Κ. Καραμανλής ήταν αρκετά συγκρατημένος και δε φανέρωσε τον πραγματικό εαυτό του. Ελάχιστες φορές χαμογέλασε, τόνιζαν χαρακτηριστικά οι επιτελείς της ΝΔ, ενώ χρησιμοποίησε πολύ λίγο τα χέρια του, παρά το γεγονός πως συνήθως τα κουνάει πολύ περισσότερο, όταν μιλάει. Παρατηρήσεις υπήρξαν, επίσης, και για το χρώμα του κοστουμιού του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και, συγκεκριμένα, πως ήταν περισσότερο απ' όσο χρειαζόταν συντηρητικό.

Από την πλευρά τους, οι επιτελάρχες του ΠΑΣΟΚ έλεγαν, επί λέξει, ότι «η εικόνα του πρωθυπουργού έμοιαζε με τον ...χαζοχαρούμενο Μπλερ, που συνέχεια χαμογελάει, παρά μ' έναν σοβαρό Ευρωπαίο σοσιαλιστή ηγέτη με στόχους και όραμα». Η επιλογή της κόκκινης γραβάτας, συμπλήρωναν, έκανε κακή εντύπωση στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους - μέχρι και ανησυχία δημιούργησε, έλεγαν ορισμένοι, ιδιαίτερα στους «εγκλωβισμένους» στο Χρηματιστήριο. Η κυριότερη αδυναμία, όμως, που σημείωναν οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ, ήταν το γεγονός πως ο Κ. Σημίτης κουνήθηκε αρκετές φορές στη διάρκεια των απαντήσεών του. Αυτή ήταν και η κρίσιμη συμβουλή, που είχε δώσει ο Κ. Λαλιώτης, στον πρόεδρο, μας είπαν εμπιστευτικά. Να μην κουνηθεί ούτε χιλιοστό, από τη στιγμή που θα καθίσει στην καρέκλα, μέχρι να τελειώσει το «ντιμπέιτ». Να δώσει έτσι χειροπιαστή και καθαρή την εικόνα του συνεπή και άτεγκτου Ευρωπαίου ηγέτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ